RIM ще представят система за мобилни плащания

0
32

Остават по-малко от две седмици до официалното представяне на новата мобилна операционна система на Research in Motion. По време на анонса на BlackBerry 10 канадската компания ще представи и собствената си система за плащания през смартфона. Технологията се нарича Secure Element Manager (SEM) и позволява на всеки телефон с NFC да осъществява безжични плащания.

От RIM наскоро обявиха, че системата им е получила одобрението на Visa, което означава, че двете компании ще работят съвместно по поддръжката на тази нова за потребителите на BlackBerry услуга. Според анализаторите, гаранцията за сигурност от RIM и опита на Visa в бизнеса с плащания ще стимулират използването на технологията NFC, която все още не е намерила широко приложение дори в развитите пазари като САЩ, например.

Разбира се, участието на Visa няма да направи бъдещето на този нов за RIM бизнес съвсем безоблачно. Да не забравяме, че Google отдавна са част от пазара за мобилни плащания благодарение на услугата си Wallet. Тяхната система използва технология за разплащания на Mastercard.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари