fbpx
-1.7 C
София

Samsung анонсира нови ISOCELL оптични сензори с резолюция от 32 до 108 МР

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Докато някои специалисти са на мнение, че идеята за колкото се може по-миниатюрни пиксели и технологията Quad Bayer са просто една задънена улица в развитието на оптичните сензори, Samsung много разчита на тази технология и продължава да предлага на пазара подобни решения. Днес бяха представени нови четири модела с размер на пиксела едва 0,7 микрона,

Официално бяха анонсирани 108 МР сензор от трето поколение Samsung ISOCELL HM2, сензора ISOCELL GW3 с резолюция 64 МР, 48 МР модул ISOCELL GМ5 и оптичния сензор ISOCELL JD1 с разделителна способност 32 мегапиксела.

Компанията заяви, че продължава да добавя иновации, каквито са например ISOCELL Plus и Smart ISO, които работят на принципа колкото се може повече пиксели във възможно най-малък сензор. Доскоро се използваха сензори с размер на пиксела 0,8 микрона, но сега Samsung счете, че това не е достатъчно и сега намали техния размер до 0,7 микрона. Компанията подчерта, че дори 0,1 микрон може съществено да повлияе на общия размер на оптичния сензор, както и на размера на камерата на смартфона. Новите устройства на Samsung са с 15% по-малки и с 10% по-тънки в сравнение с модулите, в които се използват сензори с размер на пиксела 8 микрометра.

За да могат новите сензори да получават повече светлина се използва технологиите ISOCELL Plus и Smart-ISO. Използва се и  ISOCELL 2.0, която повишава чувствителността с 12% в сравнение с предишната версия на тази технология.

Сензорът ISOCELL HM2 с резолюция 108 МР използва системата Quad Bayer, която тук Samsung нарича Nona-Binning, понеже при нея се използва информацията от девет близки един до друг пиксели. Друга особеност на този сензор е, че осигурява 3х зум без загуба на качеството

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
мсмс
мсмс
1 година

Видяха, че не могат да направят 108мп с 0.8 и сега вече ще правят дори по цигански сензор. Що просто не направят 108мп с 0.1 пиксели и да се бият в гърдите, колко много пиксели са събрали и как ви продават 1/6 сензор на цената на 4/3?

Хармаяни Грейнджър
Хармаяни Грейнджър
Отговор на  мсмс
1 година

И кой се вълнува от тази резолюция от 100 мп при това качество на снимкит.Откога качеството на снимката зависи от резолюцията. Само насън за глупави никога не прочели и ред за фотография. Китайски 5год. модеи с Lecia правят по качествени снимки от флагманските им 2020 боклуци.на Самито.

Нови ревюта

Подобни новини