Samsung анонсира осемядрен процесор за смартфони

4
14

Корейският технологичен гигант Samsung анонсира процесор за смартфони с осем ядра по време на изложението CES 2013, което се провежда в момента в Лас Вегас. Чипът всъщност се състои от два четириядрени модула, които работят съвместно, предаде Mashable.

Процесорът се казва Exynos 5 Octa, а негов предшественик е по-старият Exynos 4 Quad.

Новият изчислителен модул е оптимизиран не само за висока производителност, но може да запази разхода на енергия доста нисък при изпълняването на определени задачи.

Чиповете Exynos 5 Octa са базирани на архитектурата ARM big.LITTLE / Cortex A15. Те ще предлагат производителност при триизмерните игри, която в момента е недостижима за цялата останала конкуренция.

От Samsung са наясно, че в обръщение вече има 6 милиарда мобилни устройства, от които над 500 милиона са продадените смартфони. Потребителите са все по-привлечени към умните телефони и стават взискателни към теглото, размера и дизайна на устройствата.

Повечето хора рядко обръщат внимание на отделните компоненти, но въпреки това Samsung са фокусирали вниманието си върху изчислителната мощ, оперативната памет и качеството на екрана. Компанията вярва, че усилията в тази насока си струват и ще се изплатят.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

why?

sliderum
sliderum

Apple’s only dual core A6…Why?

TTTT30
TTTT30

sliderum….. Why- то тъй ! Защото Ейпъл винаги са залагали на оптимизирана и супер стабилна ОС работеща в перфектен синхрон с хардуера си, а не блъскат сложен хардуер изискващ все повече енергия, а за сметка на бъгава и зацикляща ОС ! Относно идеята за оправдаване на вграждането на 8- ядрен CPU в смартфон, видите ли щото да се играели 3Д- игри е пълна идиотия. Смартфона е основно телефон с интернет екстри за комуникация и приложения за бизнес -улеснения на потребителя си , а не игрова конзола или филмов плеяр !

ronsim
ronsim

“ а не игрова конзола или филмов плеяр ! “
Така си мислиш 🙂 защото не си пътувал в Мадридското метро 🙂