Samsung анонсира смартфона SCH-W2013 с Android

0
24

По-голямата част от съвременните смартфони, работещи под управлението на операционната система Android, са изпълнени във форм фактор класически моноблок. По-рядко се срещат слайдъри с QWERTY-клавиатура. Напоследък производителите на „умни“ телефони позабравиха един популярен в миналото форм фактор – мида. Южнокорейската компания Samsung обаче е решила да промени това положение.

Информация за новото устройство изтече по време на неговата сертификация в Китай. Колкото и странно да изглежда новият смартфон, управляван от операционната система Android, той е получил доста мощен хардуер. Устройството е оборудвано с 3,3-инчов AMOLED екран с резолюция 800 х 480 пиксела, четириядрен процесор Exynos 4412 с тактова честота 1,4 GHz, 2 GB оперативна памет, както и с 2-мегапикселова фронтална и 8-мегапикселова камера на задния панел. Апаратът разполага още с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth 4.0, както и със слот за карти с памет във формат microSD.

И макар самият факт на създаването на смартфон с форм фактор мида, работещ с Android, сам по себе си да е доста нетрадиционен, с това необичайните решения в новия продукт на корейската компания не се изчерпват. Съдейки по снимката, устройството е получило възможност за отваряне и завъртане на дисплея на 360 градуса, което позволява потребителят да го държи и използва като обикновен смартфон. Що се отнася до размерите на апарата, те, за съжаление, не са от най-малките: теглото на модела е 173 грама, а дебелината му е 17 милиметра. Явно оригиналността си има своята цена.

Засега от Samsung не съобщават дори ориентировъчна информация за продажната цена на смартфона, но вече е известно, че постъпването му в продажба може да се очаква около средата на идната година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за