Samsung анонсира 4 нови смартфона с Android

1
33

Компанията Samsung анонсира четири нови смартфона от семейството Galaxy: W, M Pro, Y и Y Pro – всички работещи под управлението на операционната система Android и с фирмения интерфейс TouchWiz, съобщава Fonearena.

Първи в анонса е моделът от среден клас Samsung Galaxy W, оборудван с 3,7-инчов дисплей с резолюция 800 х 480 пиксела, процесор с тактова честота 1,4 GHz, 5-мегапикселова камера със светодиодна светкавица и възможност за запис на видео с качество HD, 4 GB вградена памет, FM радио, 3,5-милиметров аудио жак и поддръжка на Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS и 3G с максимална скорост на трансфер на данни 14,4 Mbit/s.

Моделът Galaxy M Pro представлява моноблок с QWERTY клавиатура от тип, който сме свикнали да виждаме в телефоните BlackBerry. Дебелината на устройството е 10 милиметра – малко по-малка от дебелината на последните смартфони BlackBerry Bold. Дисплеят на смартфона има диагонал 2,66 инча и резолюция 480 х 320 пиксела, а честотата на процесора на устройството е 1 GHz. Смартфонът разполага с 5-мегапикселова камера с възможност за HD запис, FM радио, 3,5-милиметров аудио жак и поддръжка на Bluetooth 3.0, Wi-Fi b/g/n, GPS и 3G.

Двата последни смартфона се позиционират в по-ниския ценови диапазон и по аналогия с първите два продукта се различават по форм фактор. Диагоналът на екрана на Galaxy Y е 3,2 инча, а на Galaxy Y Pro – 2,6 инча. Резолюцията на дисплея и на двете устройства е 320 х 240 пиксела. И двата модела са оборудвани с процесор с тактова честота 832 MHz, 2-мегапикселова камера, FM радио, 3,5-милиметров аудио жак, поддръжка на Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS и 3G и ще се доставят с карта с памет с капацитет 2 GB. Освен това, Y Pro ще бъде комплектован и с приложението ThinkFree Office Mobile за работа с офис документи и ще поддържа функцията Wi-Fi Direct за директно свързване към Wi-Fi устройства.

Samsung Galaxy W и M Pro

Всички четири нови продукта, базирани на платформата Android във версия 2.3, ще бъдат представени на изложението IFA, което ще се проведе в началото на септември в Берлин. Информация относно сроковете за появата на смартфоните в продажба и тяхната ориентировъчна цена не се съобщава.

Ще отбележим, че преди няколко дни на европейския пазар беше представен и моделът Galaxy R с 4,2-инчов дисплей и двуядрен процесор в корпус с дебелина 9,6 милиметра с метален обков по ръбовете и цена 598 евро.

Samsung Galaxy Y и Y Pro

Имайки предвид наименованията на Galaxy R и новите устройства, става ясна и нова схема на обозначаване на мобилните апарати, произвеждани от Samsung. Моделите S (Super Smart) оглавяват линията; R (Royal) са устройства с характеристики, близки до флагманските модели; W (Wonder) са апаратите в средния ценови диапазон; M (Magical) са тези от най-ниския ценови диапазон, а с Y (Young) ще се обозначават моделите от начален клас. Наставката Pro в наименованието показва наличието на QWERTY клавиатура, а други две наставки, които липсват в настоящия анонс – Plus и LTE – означават съответно актуализиране на вече съществуващ модел и адаптиране на даденото устройство към мрежи от четвърто поколение.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Крису
Крису

очакваме Galaxy:
O (old)
A (amazing)
B (big)
C (cute)
……
с галакси мини, развалиха и галакси серията както направиха с Wave