fbpx
-5 C
София

Samsung въвежда нова функция за проследяване на устройствата Galaxy и смарт аксесоари

Най-четени

Samsung Electronics представи собствена версия на функцията Find My на Apple за намиране на устройствата, която ще предложи надеждно проследяване на устройствата от серията Galaxy, в това число смартфони, таблети, смарт часовници и интелигентни слушалки.

Функцията, наречена SmartThings Find локализира устройства, използващи интерфейса Bluetooth Low Energy (BLE) и Ultra Wideband (UWB) – метод за проследяване без Wi-Fi, подобен на този, за който се говори, че в момента Apple разработва. SmartThings Find вече е достъпна на устройствата на Samsung в световен мащаб, след като услугата беше тествана от 6 милиона потребители в Южна Корея, САЩ и Великобритания за около два месеца, се казва в изявление за пресата от компанията.

За съжаление функцията може да не работи на по-старите устройства, като от Samsung казват, че тя ще бъде достъпна чрез софтуерна актуализация за смартфони и таблети Galaxy с Android 8 или по-нова версия, смарт часовниците Galaxy Watch, захранвани от Tizen 5.5 или по-нова версия и Galaxy Buds Plus и Galaxy Buds Live безжични слушалки.

След като завършват бърз процес по регистрация, потребителите на SmartThings могат лесно да намерят своите Galaxy устройства – от смартфони, таблети и интелигентни устройства до дори разделено съхранявани безжични слушалки.

Докато приложението използва технологиите BLE и UWB за проследяване на устройствата, то показва техните местоположения в AR интерфейс, за да помогне на потребителите да открият къде всъщност се намират техните продукти от серията Galaxy.

„С допълнителното предимство от използването на AR6 заедно с карти и звуци, които да ви водят обратно към вашите устройства, SmartThings Find е едно просто решение с визуален интерфейс, което ще ви помогне лесно да намерите любимите си устройства. Това е само един пример за необятните възможности, които технологията UWB може да донесе на потребителите по целия свят“, каза Jaeyeon Jung, вицепрезидент и ръководител на екипа на SmartThings и мениджър на бизнес мобилните комуникации в Samsung Electronics.

Според Samsung, след като дадено устройство е офлайн за 30 минути, то генерира BLE сигнал, който може да бъде получен от други устройства. „Ако съобщите за загубено устройство чрез SmartThings Find, всеки смартфон или таблет Galaxy в близост ще получи сигнал, ако вашето устройство излъчи такъв, който сигнал ще бъде изпратен до сървърите на Samsung, откъдето ние своевременно ще ви уведомим“, обясняват работата на технологията от Samsung. Този принцип доста наподобява технологията за проследяване на разпространението на COVID-19, която Apple и Google разработиха съвместно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини