Samsung демонстрира дисплей, който се навива като ролка

0
15

Samsung се стреми да бъде първата компания, който ще представи на пазара истински, а не прототип, на сгъваем смартфон. По време на изложението SID Display Week 2016 в Сан Франциско южнокорейският производител показа гъвкав дисплей, който може да се навива като руло хартия.

 

Това е 5,7-инчов OLED екран с резолюция 1920х1080 пиксела и плътност на изображението 386 ppi. Новият дисплей има същите яркост, контраст и точност на изобразяване на цветовете, каквито имат и обикновените дисплеи на Samsung. Той се навива като ролка с диаметър колкото кутийка за стандартна 35-милиметрова фотолента с радиус около 10 милиметра. Това са параметрите на екран за дисплей, който няма сензорен слой.

 

Новият продукт още не е готов за масово използване и засега това е демонстрационен модел, който няма защита на екрана. Samsung не казва колко пъти сгъване и разгъване може да издържи новият дисплей.

По време на изложбата корейците показаха и гъвкав 5,7-инчов дисплей с резолюция 2560х1440 пиксела. Той е дебел колкото другия дисплей – едва 0,3 милиметра, но не може да се сгъне във вид на ролка.

 

Това е сравнително ново направление при смартфоните, в рамките на което могат да бъдат създавани съвсем миниатюрни мобилни устройства с нов дизайн и добри технически параметри.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за