Samsung доминира на пазара на Android-смартфоните

0
18
Знаем, че доминацията на Samsung на пазара на смартфоните започна още от времето на GALAXY S II. В момента, корейската компания е безспорен лидер на пазара на смартфоните, но никой не споменава кои са най-близките й конкуренти.

DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията твърди, че делът на Samsung на световния пазар на смартфоните (не по доставки за период от време, а като цяло към момента продадени устройства) е достигнал 65%. Тоест, два от три използвани смартфона в момента са производство на корейската компания.

Този резултат е наистина впечатляващ, особено като се има предвид, че най-близкия последовател – това е компанията LG, притежаваща едва 7% от пазара (поради изключително популярните Nexus 4 и Nexus 5). 6% от Android-смартфоните в света са производство на HTC, 5% – на Sony и 4% – на Motorola Mobility.

Въпреки това, ако новият флагман на Samsung – GALAXY S5 (ревю) – не пожъне успех сред потребителите, като предишните топ-смартфони, това може леко да влоши положението на Samsung. Сред най-близките конкуренти, произвеждащи наистина сериозни апарати – това е HTC, която се очаква да пусне обновения One, Sony – с Xperia Z2 и LG, която подготвя новия си флагман G3 и с наскоро анонсирания таблетфон G Pro 2.
0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари