Samsung е продала повече от 8 милиона смартфони S9 и S9+ за първия месец от дебюта

3
1469
Според анализаторската компания Canalys, Samsung е продала над 8 млн. от новите флагмански смартфони Galaxy S9 и S9+. Това се случва за първите четири седмици от началото на продажбите им през март 2018 година.

Стартовите резултати на Galaxy S9 са близки до тези на предишния модел S8, дебютът на който се проведе през април 2017 г. Не е достигнат обаче рекорда от 9 милиона устройства, който бе постигнат от миналогодишната версия S7 през март.

Заедно с това, анализаторите отбелязват, че в сравнение с S8, при доставките на Galaxy S9, значително по-висок е дела на модификацията с по-голям размер (S9+). Това е свързано с наличието в последния на двойна камера, която липсва в по-евтината разновидност на S9. Също така, специалистите твърдят, че общият обем от 8 милиона устройства, около 2,8 милиона смартфони Samsung Galaxy S9/S9+ са доставени в САЩ. А почти 1 милион апарата – в Южна Корея.

Резултатите на Samsung са впечатляващи, като се има предвид, че Galaxy S9 не е претърпял значителни промени в сравнение с модела S8„.

Така коментира цифрите анализаторът от Canalys Бен Стентън. Според експерта, успехите на Samsung са свързани със значително подобрената стратегия за предлагане на продукцията на пазара. Това е постигнато с разширяване на географията на продажбите. Освен това, Samsung стимулира купувачите, предлагайки им изгодни условия по програмата Trade-in. Тя позволява намаляване на разходите за закупуване. Експертът допълни, че в условията на забавено търсене, Samsung е готова да жертва от печалбата си в името на запазването на пазарния си дял.

Могат ли смартфоните Galaxy S9 и S9+ да надминат годишните резултати на останалите популярните устройства на Samsung, само времето ще покаже. Досега, един от бестселърите в линията Galaxy остават моделите S7/S7 Edge. Техният обем на доставките за първата година от продажбите възлиза на почти 48 милиона броя. За сравнение, доставките на миналогодишните флагмани S8/S8+ на пазара са в размер на 41 милиона единици.

Също така, в своето проучване, специалистите споменават главния съперник на корейския разработчик на пазара на смартфоните – Apple. Анализаторите прогнозират слабите резултати на флагманския им модел iPhone X. Според Оценката на Canalys, за януари-март 2018-та, Apple е доставила по-малко от 14 милиона от своите устройства. Това е срещу 29 милиона в предишния период, преди дебюта на iPhone X.

Експертите отбелязват, че резултатите на Apple iPhone X през първата четвърт ясно показват трудностите, с които се сблъскват престижните модели.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари