Samsung затваря производствените си линии в Китай

0
1005

Reuters съобщи, че Samsung Electronics намалява производството на смартфони в Китай, поради спад на продажбите на китайския пазар.

Южнокорейската компания потвърди днес, че възнамерява да намали производството на смартфони в Китай, понеже местната конкуренция оказва твърде силен натиск и делът на Samsung на китайския пазар започна бързо да намалява.

В началото на годината южнокорейският производител затвори единия си завод на територията на Китай. Същата участ очаква и втората производствен площадка, където вече започнаха уволненията и съкращенията. Засега всичко е на доброволна основа, като се заплащат компенсации.

Данните на аналитичната компания Strategy Analytics показват, че делът на Samsung на китайския пазар се е свил до 20%. След дипломатическия скандал от 2013-2014 години в Китай се породиха анти южнокорейски настроения и масово преминаване към местните производители и най-вече към Huawei Technologies Co Ltd, особено след влошаването на настроенията между Китай и САЩ.

Интересно е, че през първото тримесечие на тази година обемът на продажбите на смартфоните на Samsung в Китай нарасна с 40% спрямо предходните три месеца. Но след това продажбите силно намаляха и компанията е принудена да закрива заводите си за смартфони в Китай.

Samsung не съобщи колко точно души работят в тази фабрика, както и с колко процента като цяло ще бъде съкратено производството на смартфони в Поднебесната. Говорител на компанията заяви пред Reuters, че „ще има някаква корекция в обемите на производството и в щата“.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за