Samsung затваря свой завод за сглобяване на смартфони в Китай

0
1472

Samsung направи официално изявление, с което съобщи плановете си да затвори завода за сглобяване на смартфони в китайския град Тиендзин. Като главна причина за тази постъпка южнокорейският технологичен гигант посочва сериозния спад в продажбата на мобилни устройства на Samsung в тази страна.

Намалялото търсене на смартфоните на Samsung се обяснява с нарасналата конкуренция от страна на китайските производители, които сериозно отблъскват телефоните на Samsung от вътрешния пазар. Към днешен ден делът от общите продажби на Samsung на територията на Китай е едва 1%, докато само преди пет години той бе 20%.

Затварянето на завода е обявено за края на този месец, след което без работа ще останат 2600 души. От своя страна Samsung обеща да трудоустрои част от служителите на този завод в други фабрики. Останалите ще получат еднократни компенсационни заплащания.

Едва ли много скоро ще дойде денят, когато от смартфоните на Samsung ще изчезне надписа, че са произведени в Китай. Евтината работна ръка и високото качество на работа явно ще са важен фактор Samsung да продължи да сглобява своите мобилни устройства в Китай. Да не забравяме, че Samsung има заводи в Индия, Виетнам, Бразилия, Индонезия и непосредствено в Южна Корея.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за