Samsung затвори и последния си завод в Китай за производство на смартфони

7
1786

Южнокорейската компания Samsung затвори и последното свое предприятие в Китай, което произвеждаше смартфони. Този завод прекрати работа в края на месец септември, а сега Samsung окончателно се отказва от него.

Заводът се намираше в провинция Гуандун и активно работи още от 1992 година. През лятото на 2019-та Samsung намали неговите производствени мощности и съкрати част от персонала. Тези мерки бяха предприети след като стана ясно, че смартфоните на Samsung имат само 1% дял на китайския пазар, въпреки лидерските си позиции в другите страни и региони. Продажбите на Galaxy S10 в Китай съвсем се сринаха и компанията реши да затвори завода.

Сега Samsung ще сглобява своите смартфони в заводите си във Виетнам и Индия, и ще продължи да използва услугите на външни производители, които сглобяват мобилни устройства по лиценз.

Преди това по същия начин постъпи Google. Интернет гигантът прехвърли производството на смартфоните Pixel от Китай във Виетнам. Причината е нарасналата цена на китайската работна сила и проблемите с митата.

Освен това, над 50 други компании, включително Apple и Nintendo, възнамеряват да изместят производството си от Китай заради американските мита. Microsoft, Google, Amazon, Sony и Nintendo вече подготвят прехвърлянето на производството в други страни, а Dell дори вече стартира пилотното производство на своите лаптопи в Тайван, Виетнам и Филипините. Като една от перспективните страни за преместване на производството се счита Чехия.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Аз-Съм
Аз-Съм

Дайте ги тука тия заводчета да си сглобяваме за 560 кинта , по-евтино от жълтите 🙂

Георги
Георги

Евала!

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Самсунг произвеждат може би най-добрите телефони.Може ли на най-големият пазар на смарфони да имат пазарен дял под 1%!?

dsaa
dsaa

Ти прочете ли цялото изречение? Става въпрос за китайския пазар.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Кое не разбрахте?Нормално ли е на най-големията пазар на смартфони в света да си на опашката по продажби?

Георги
Георги

Най-голям пазар за най-евтини боклуци. Е нормално е скъпите и хубави телефони да не са толкова търсени 😄😄 не че нещо ама близко е до акъла, напъни го тва гладко мозъче

Калин
Калин

„Какво произвежда Аппъл, всичко се правив Китай“ 😀
Ако не е Китай, жичкаджията ще е някой друг 😀
Линукчетата тук са същите жичкаджии 😀