Samsung измисли как изцяло да замени предните камери в смартфоните

5
6707

Samsung измисли нов метод, с помощта на който не се налага правенето на прорези в екраните на смартфоните и не се налага използването на вградени в екраните камери, които все още имат големи проблеми с качеството на снимките.

Необичайната идея е описана в един от най-новите патенти на компанията. Според документацията на този патент, Samsung възнамерява да вгради камери в своя фирмен стилус. Според представените скици, отворът в корпуса на S Pen трябва да е направен в горната част на смартфона. По този начин е достатъчно стилусът само малко да се покаже, за да може да бъде направена снимка.

Много по-интересно е това, че S Pen може изцяло да бъде изкаран и неговата камера да се използва доста далече от смартфона. Този стилус от нов тип допълнително ще бъде оборудван с микрофони и бутон за заснемане на снимка или видео. Нещо повече, в патента се казва, че стилусът S Pen може да бъде оборудван с няколко камери с различни обективи, съвсем както сега това е реализирано в смартфоните.

Тази нова концепция с вградени в S Pen камери има голям брой потенциални сценарии за използване. Така например, по този начин става възможно да се прави едновременна снимка от стилуса и от смартфона, като така сцената ще бъде заснета от два различни ракурса.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари