Samsung има големи проблеми с продажбите на смартфони

13
2696

Компанията Samsung Electronics публикува своя финансов отчет за изтеклото тримесечие. Финансовите параметри показват намаление на доходите както от продажбата на смартфони, така и от полупроводниковото направление, въпреки че досега то показваше стабилен ръст.

Тримесечната печалба на Samsung е 10,8 трилиона корейски вони или около $9,7 милиарда, което е с 28,7% по-малко от резултата за същия период на миналата година. Тоест, печалбата на компанията е намаляла с 15,15 трилиона вони. Доходът на Samsung е намалял с 10,2% и е достигнал 59,27 трилиона вони.

Най-голямо е намалението от продажбите на смартфони – от 2,4 трилиона на 1,5 трилиона вони. Спадът при полупроводниковото направление не е толкова голям – тримесечният доход е в размер на 7,8 трилиона корейски вони, което е с 3 трилиона по-малко от същия период за миналата година.

Според Samsung, търсенето на смартфони, на OLED дисплеи и на NAND чипове памет е намаляло заради възникналите макроикономически фактори – насищането на пазара на смартфони, намалялото търсене на памет и засилената конкуренция в производството на съвременни дисплеи за мобилните устройства..

Тримесечният финансов отчет на Samsung Electronics наистина е неочаквано лош. Но въпреки осезаемия спад на дохода и печалбата, компанията счита, че за цялата 2018 година финансовите параметри ще са много добри. Може би новият флагман Galaxy S10 ще увеличи продажбите и този негатив ще бъде стопен.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
5 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Обичам Айфон
Обичам Айфон

Големите проблеми и тук идват от голямата лакомия. Зае*баха средния клас телефони – и като хардуер и като софт. поддръжка, но за сметка на това надух цените.

Камбето
Камбето

Хуауей и Шайоми взеха големи парчета от тортата… и не е чудно ! Шайоми Ми 8 Про има качествата на всеки флагман , но е на половин цена…

Явoр
Явoр

Про не е наполовина. Щяха да ги изкупят като ябълки , ако бяха.

Satyr73
Satyr73

Пълни глупости! Тази китайска пръчка е над 1000 лв, а човек ако ще дава такива пари, то ще са за нещо по-читаво като марка,нали?
https://www.xiaomishop.bg/phones/mi-8-6gb-rom-128gb-ram

Китаец
Китаец

Гледаш не където трябва ,българските онлайн магазино слагат брутални надценки .Xiaomi MI 8 от официалния им магазин е между 650 и 700 лева .И коментара ви е меко казано абсолютно некомпетентен .“Китайската пръчка“има ръст от 400% в продажбите последната година .Защо ли ? Ами защото предлагат добър дизайн , качествена изработка с топ хардуер на разумни цени ,а пък вие може да си кифлеете колкото искате с „по -читавите марки“

рсс
рсс
Къчно
Къчно

Няма как има телефони които вече, са на повече от половината им цена и дават почти същото качество, да не говорим за излизане на нова версия, и получаването, което отнема повече от месеци в най-добрия случай, и кво става докато ти дойде новата версия то вече има друга…. така успех със телефоните които струват около 2к, който след излизането вече почти нямат поддръжка…

Arebe
Arebe

Вчера ме разплака ябълките със спадналите им продажби, днеска тия…. еми не може да цакаш хората с топла бира и редка боза

Симеон
Симеон

ми новия струва 3200 лева

Snmnumnsnmnamng
Snmnumnsnmnamng

Много са им качествени джиесемчетата и издръжливи и хората не се нуждаят от нов апарат… Да почват вилици да правят там ще имат постоянен прираст..

анонимен
анонимен

особено нежните им амоледи!!!!

Киро
Киро

Истината е следната – през последната година и Самсунг и Апъл изкараха флагмани, които не са нищо ново спрямо тези от предходната година. Никой, притежаващ iPhone X, sansung s8, s8+, note 8 няма причина да ъпгрейдва. На всичкото отгоре цените на новите устройства са по – високи от всякога, може би заради липсата на драстични подобрения. Пазара наистина започва да се насища, но на развиващите се пазари като Индия и Африка пробиват марки с далеч по -приемлива ценова политика, защото топ устройствата на Самсунг и Апъл струват колкото средна годишна заплата в тези страни. А са по – скъпи и… Виж още »

рсс
рсс

имат проблеми, но чак пък големи! всички имат , и ябълката и червените еуглени. при тези цени клиента да сменя стъргалката за лед ежегодно , вече е мечта.