Samsung инвестира $11 милиарда в производството на дисплеи с квантови точки

5
1795

Днес корпорацията Samsung направи официално изявление за своите планове да инвестира $11 милиарда (13,1 корейски вони) в разработването и производството на дисплеи за смартфони и други устройства, базирани на квантови точки. Това решение е взето с цел справяне с падането на търсенето на LCD матриците и непрекъснато нарастващия натиск на китайските производители, както и с масовия преход на мобилните устройства към OLED панели.

По време на анонса Samsung каза, че планира да преодолее мащабната криза в този сектор на индустрията с помощта на активни инвестиции в нови технологии. Плановете са до 2025 година компанията да усвои 10 трилиона корейски вони за модернизация на оборудването, като останалите финансови средства ще бъдат изразходвани за научни изследвания и разработка на по-съвършени дисплеи. Samsung ще получи поддръжка и от държавата – Южна Корея ще инвестира 400 милиарда вони в създаването на дисплеи от най-ново поколение.

Новите поточни линии за производството на матриците от ново поколение трябва да започнат работа през 2021 година. Планира се месечно да бъдат произвеждани по 30 000 дисплея с различен размер на диагонала.

Технологията с използването на квантови точки дава възможност за получаване на чист спектрален цвят. Това е сравнително евтин начин за получаване на съвсем близки до реалността цветове. И още, дисплеите с квантови точки са по-икономични от другите решения, а себестойността на тяхното производство е двойно по-ниска от тази на OLED дисплеите.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кьорав кон
Кьорав кон

Хубаво инвестират, но скоро след това китайците ще им откраднат технологията точно както направиха и с тази за гъвкавите екрани. Няма да имат дълго време предимство. Едни разработват, други крадат и се правят на номер 1…

Пълно е с крадливи "мангали"!
Пълно е с крадливи "мангали"!

Китайци Сър!

Master of the truth
Master of the truth

моля те не бъди глупак китайците купуват 99% от олед екраните на Сами включително и за гъвкавите телефони няма такова нещо като кражба не си наясно всичко се плаща на Сами те прибират солидна пара понеже притежават патента 😉

KalHa
KalHa

13,1 вони са 11 милиарда USD. Пак превода нещо ви куца.

The saint
The saint

Нееее, ти не знеш. 1 Вон=1000000000 долара