Samsung обяви, че съвместно с ARM разработва най-напредничави технологии за производството на процесори чрез 7 и 5 нанометров технологичен FinFET процес. Това дава възможност на южнокорейската корпорация да произвежда нов тип процесори с представените неотдавна Cortex-A76 ядра.

Преди няколко седмици британската корпорация заяви, че производителността на чиповете с новите ядра ще бъде толкова висока, че ще се изравни с производителността на процесорите, използвани днес в лаптопите. Ако това не е някакъв маркетингов ход, то съвсем скоро можем да станем свидетели на смартфони с мощност на лаптопи.

Новите процесори с Cortex-A76 ядра, произведени чрез 7 нанометров технологичен процес, ще имат тактова честота над 3 GHz. Според информация на ARM, новите ядра са с 35% по-производителни от своите предшественици и с 40% по-икономични. Тоест, тези чипове ще бъдат много по-бързи, но това няма да се отрази на времето на автономна работа.

Samsung каза още, че възнамерява да започне производството на новите процесори още в края на тази година. Голяма е вероятността новите чипове да получи флагманският Galaxy S10.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари