Големи промени ще се случат в Samsung след освобождаването на заместник-председателя на гиганта Лий от затвора и нямаме предвид само фокуса върху излизането на един уникален огъващ се телефон, като например Galaxy X. Лий е започнал пълен преглед и реформа на мобилното портфолио на Samsung, което е подложен на натиск тази година, както в най-високия клас, така и надолу в ценовата йерархия, където китайските марки изпреварват Samsung с бюджетни предложения.

Една от идеите, които са били обсъждани на съвещанията на Samsung през последната година, и дори е представена на партньори, според корейските медии, е била да се слеят флагманските Galaxy S и Galaxy Note линии. Това се налага тъй като Samsung започна да пуска по двойка водещи устройства и така има значително припокриване между по-големите S8 + и S9 +телефони и Note 8, както и предстоящия Note 9.

Тъй като рентабилността в мобилния отдел е под въпрос, Samsung очевидно се интересува от приобщаването на линията Note в Galaxy S в най-горния край на спектъра, което означава, че вместо Note 10 следващата година можем просто да получим Galaxy S10 + с 6.4-инчов дисплей и стилус S Pen. Това ще спести от разходите за производство и разработка за два различни телефона и може да обясни слуховете, че Samsung не подготвя един или два, а три S10 телефона през следващата година.

Що се отнася до Note 9, въпреки всички подобрения в сравнение с Note 8, като много по-голяма батерия (4000mAh срещу 3300mAh), малко по-голям дисплей (6.38 срещу 6.32 инча), камера с променлива апертура и повече място за съхранение, Samsung поставя сравнително скромна продажна цел. По вътрешни прогнози, гигантът очаква да продаде само 12 милиона апарата. Това е в съответствие с очакваните преди време продажби на Note 8 и показва, че Samsung просто очаква да не губи почва, вместо да печели много нови клиенти.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за