Samsung не може да разбере защо се взривяват смартфоните Galaxy Note 7

0
3017

Специалистите на Samsung не могат да повторят в лабораторни условия ситуацията със самозапалването на новия флагмански смартфон Galaxy Note 7. Уеб-порталът The Verge допълва, че след месец упорити тестове в най-различни условия, експертите на Samsung не могат точно да диагностицират причината за проблема.

Първоначално в Сеул бяха сигурни, че главният проблем се дължи на акумулаторната батерия на смартфона. Ръководството на Samsung обвини дъщерната компания Samsung SDI, която уж е допуснала небрежност при производството на батериите. В новата партида Galaxy Note 7 бяха поставени акумулаторни батерии от друг производител, но и с тях смартфоните продължиха да се запалват и взривяват. Сега в търсенето на причината за самозапалването на устройството са включени силите на стотици специалисти и експерти на Samsung.

The Verge каза още, че не се изключва възможността Samsung да се откаже от използването на бранда Note.

Ръководството на Samsung разглежда възможността за пълен отказ на използването на името Note. Причината е, че последните събития буквално унищожиха репутацията на този бранд. Негативното отношение към Note вече надхвърли 50% включително и в Южна Корея. Явно единственият изход ще бъде пълното унищожаване на тази търговска марка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари