fbpx
12.8 C
София

Samsung не може да си върне лидерството на индийския пазар на смартфоните заради Xiaomi

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Въпреки че Samsung запази лидерската си позиция на световния пазар на смартфоните през третото тримесечие на тази година, ситуацията в някои региони остава коренно различна. В Индия, Xiaomi оглави пазара през второто тримесечие на тази година и тази тенденция продължи и през третото.

Според експертите на Canalys, броят на продадените смартфони в страната е намалял с 5% в сравнение с миналата година, но обемите на продажбите са все още по-високи, отколкото през второто тримесечие. Може да се очаква, че през четвъртото тримесечие на годината интересът към електрониката отново ще се засили с настъпването на празничния сезон.

Според последните данни, Xiaomi (заедно със съббрандовете POCO и Redmi) продължава да доминира в Индия с 24% от пазара на смартфоните – над 11,2 милиона продадени бройки. Samsung е на второ място с 19% (9,1 милиона продадени смартфона). Vivo и Realme представляват съответно 17% и 16%.

Разликата между Samsung и последните компании е твърде незначителна, за да може ръководството на южнокорейския производител да не се тревожи за възможна конкуренция – компанията може да загуби позиции в някое от следващите тримесечия. Въпреки че Samsung успя донякъде да намали разликата между представянето си и резултатите на Xiaomi, все още има много да направи, за да си върне лидерската позиция, която загуби сравнително наскоро в региона.

Прави впечатление, че в други региони Samsung също отстъпва на Xiaomi. В края на второто тримесечие компаниите заеха сходни позиции в класацията на търговците на смартфони. Сега ситуацията може да се влоши поради забраната за продажба на повече от 50 модела на Samsung в Русия във връзка с патентния спор около Samsung Pay, въпреки че решението на съда все още не е влязло в сила.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини