Samsung обвини Apple във фалшифициране на доказателство

3
29

Apple води множество правни битки със Samsung, твърдейки че корейската компания копира и iPad, и iPhone. Адвокатите на Samsung отвръщат на удара, обвинявайки Apple във фалшифициране на графични изображения, които демонстрират прилики между смартфона Samsung Galaxy S и iPhone 3G.

Холандското издание WebWereld съобщава, че Apple е представил като доказателство графика в холандски съд в Хага, в която съпоставя iPhone 3G със Samsung Galaxy S. Адвокатите на Apple наричат графиката „пример за подобие, отнасящо се към авторските права”.

Снимката изобразява и двата телефона като с еднакъв размер. Според адвокатите на Samsung, това има за цел да направи двата телефона, изглеждащи по-еднакви отколкото в действителност са.

В действителност размерите на двете устройства не са еднакви. Височината на Samsung Galaxy S е 122,4 мм, а на iPhone 3G е 115,5 мм.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
angelovarna
angelovarna

Много са жалки тези от Самсунг. Имал съм ги и двете устройства, с тази разлика, че притежавах не iPhone 3G, a 3Gs, но дизайнът им е идентичен. И да ви кажа – приличат си погледнати отпред и то много. Единствената по-осезаема разлика е квадратния бутон на Галаксито. И надписа Самсунг под спикъра. Даже влизайки в Мтел офиса първоначално помислих, че са пуснали iPhone (още не се продаваше от тях тогава). 🙂
В случая се съдят за копиране на дизайн, а не за копиране на размери. Така че доводите им са малко вятърничави.

kilara
kilara

тцтцтцттц.Тея гнили ябълки продължават да се излагат.С всяка следваща новина стил „Apple съди …..“ ми падат все повече и повече в очите.Вече хората нямат право и да правят телефони високи точно колкото iPhone-a им.Тея хора сигурно ще почнат да ги съдят и за това че някой телефон е със същия цвят като iPhone или че и другите телефони имат камера по подобие на iPhone или че и другите телефони имат батерия също като ценния им iPhone.Вообще само знаят да съдят.:mad:

Mitaka158
Mitaka158

2013, МАКСИМУМ 2015:
Apple са толкова отчаяни че съдят вече всяка компания правеща смартфони:
1.Батерията има същия размер като тази на iPhone
2.Батерията има същия капацитет като тази на iPhone
3.Приложението за ….(примерно имайл) е наподобяващо това на iPhone
4.Телефона е дебел колкото iPhone
5.Бутоните на телефона са разположени като тези на iPhone
6.Използва WiFi като iPhone
7.Има възможност за update на софтуера като iPhone
8.Телефона е със същия по големина екран като на iPhone.
9.Телефона има multitouch.
10.Екрана е сензорен.