fbpx
-9.8 C
София

Samsung обмисля възможността да вгради камера в S Pen

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Един от най-известните аксесоари на мобилните устройства на Samsung е S Pen стилусът, разработен съвместно с Wacom. Корейската компания планира да го направи дори още по-уникален с въвеждането на камера в горната му част.

Samsung е подала заявка за този патент още през февруари 2017-та година, който беше одобрен едва днес. Според него, в популярния стилус може да се вгради камера с оптично увеличение. Изображенията могат да се изпращат до телефона посредством Bluetooth модула, който Samsung въведе с S Pen на смартфона Note 9.

Интересната подробност в случая е наличието на оптичен зум. Тази функция отсъства в почти всички модерни мобилни устройства, тъй като изисква движеща се напред и назад система от лещи. Подобен механизъм би увеличил многократно дебелината на смартфона. За разлика от него тънката пръчица, в която се помества стилуса, има достатъчно място за вграждане на такава оптична система (надлъжно, разбира се). Писалката позволява и повече гъвкавост при заснемането, невъзможна иначе за смартфона (или таблета), като междувременно ползвате екрана му за визьор. Идеята е амбициозна, но като много други може въобще да не дебютира в следващите продукти на Samsung.

S Pen стилусът е една от най-интересните иновации на Samsung. Той се вгражда в корпуса на Note и Tab S сериите и изобилства от функции. Нивата на натиск и разпознаването на наклона на стилуса са само малка част от нещата, които може S Pen. Последното му подобрение обаче не спомогна за успеха на компанията, тъй като продажбите ѝ миналата година бяха сравнително слаби. Така че в този момент Samsung търси нов начин да направи смартфоните си отново вълнуващи. Може би начинът е един  напълно променен S Pen.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини