Южнокорейският технологичен гигант Samsung отказа да заплати на Apple присъдената глоба в размер на $539 милиона.

Съдът задължи Samsung да заплати тази сума, поради нарушения в патентното право. Уеб-порталът 9to5Mac съобщи, че компанията иска преразглеждане на делото.

Samsung заяви, че съдебните заседатели са отсъдили тази компенсация без да се базират на каквито и да било доказателства. Южнокорейският производител продължава да счита, че глобата трябва да бъде пресметната на базата на различните компоненти, а не на цената на целия смартфон.

Компанията настоява отмяната на решението на съда и неговото преразглеждане. От своя страна Apple трябва до 21 юни да реагира на искането на Samsung. Следващото слушане в съда е обявено за 26 юли тази година.

Съдебното противопоставяне между Apple и Samsung започна през 2011 година и продължава до днес. Apple счита, че Samsung незаконно е използвал нейните патенти при създаването на някои смартфони. В края на месец май, калифорнийският съд се разпореди, че Samsung трябва да заплати на Apple $539 милиона. При подготовката на делото, съдът се сблъска с известни проблеми. Например, не можеше да намери съдебни заседатели.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
ГеоргиВиктор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Виктор
Виктор

Да си вземат съдебни заседатели от България. Тука е пълно с изкуфели дъртаци дето не правят разлика между НПК и ГПК и дремят по цял ден в залите само за да сгънат някой лев. Поне в Русенски Окръжен съд е така.

Георги
Георги

Че ще ги платят ще ги платят