Samsung отмени предварителните продажби на Galaxy Fold

0
887

Уеб порталът Gizchina съобщи, че компанията Samsung е отменила предварителните продажби на своя сгъваем смартфон Galaxy Fold, които трябваше да стартират на 24-ти април в Шанхай. За официална причина бяха посочени проблеми с мястото за провеждане на мероприятието.

Не е известно дали на решението на компанията е повлиял неголемия скандал с подарените модели на журналисти и блогъри, в които възникнаха проблеми с гъвкавия екран на мобилното устройство. Осен това, според блогъра Max J, разполагащ с вътрешна информация, забавянето на продажбите на сгъваемия смартфон може да е свързана с отменените обучения на служителите на магазините, в които трябва да бъдат доставени гъвкавите Galaxy Fold.

Ако първоначалните планове на Samsung за световните продажби останат в сила, Galaxy Fold ще може да бъде закупен в САЩ от 26-ти април тази година. В Европа устройството се очаква да се появи в края на пролетта.

Да си припомним, че смартфонът Galaxy Fold е оборудван с два дисплея: 4,6-инчов външен HD+ Super AMOLED (21:9) и 7,3-инчов гъвкав вътрешен QXGA+ Dynamic AMOLED (4,2:3). Телефонът се базира на системата върху чипа Snapdragon 855 с осем Qualcomm Kryo 485 процесорни ядра с тактова честота до 2,84 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 640. Налични са 10 GB оперативна памет, 512 GB флаш-диск и акумулаторна батерия с капацитет 4380 mAh.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за