Samsung официално обяви, че връща за продажба смартфоните Galaxy Note 7

0
51

Неотдавна се появи информация, че Samsung възнамерява да започне продажбата на възстановени Galaxy Note 7. Сега южнокорейският гигант официално обяви, че действително започва продажбите на тази смартфони, които преди време бяха иззети от пазара заради тяхното самовъзпламеняване и самостоятелно взривяване.

За минимизиране на риска от взривове е направена модернизация и са поставени по-слаби батерии с капацитет 3000 или 3200 mAh. Samsung възнамерява да продава и компоненти за тези смартфони, като например чиповете и модулните камери.

През месец февруари тази година Hankyung съобщи, че възстановените смартфони ще се появят единствено на пазарите в развиващите се страни, като например Индия и Виетнам. Тези данни все още не са потвърдени.

Според тази по-нова информация, Samsung има около 2,5 милиона Galaxy Note 7. Към твърде смелата стъпка с връщането на взривоопасните смартфони на пазара се налага да се пристъпи, за да се намалят разходите и да се направят икономии. В противен случай Samsung ще трябва да заплати огромна глоба за замърсяване на околната среда, понеже според законите на Южна Корея, складираните запаси със смартфони Galaxy Note 7 трябва да бъдат утилизирани по съответния законов ред.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари