Samsung официално представи виртуалния помощник Bixby

0
685

Днес, 20-ти март, Samsung официално представи една от най-главните особености на своя флагмански смартфона Galaxy S8. Това е гласовият асистент Bixby. Основаната идея при създаването на Bixby е машината да разбира потребителя и да се обучава от неговите навици.

Samsung обяви, че с помощта на Bixby е възможно 100% управление на приложенията. Хората са свикнали, че виртуалните помощници са с твърде ограничени възможности и малък речников запас. Но Bixby дава възможност за управление на приложенията с помощта на гласови команди, които могат да вършат същото, което може да се направи със сензорен дисплей.

Друга характерна черта на Bixby е съобразяване с контекста. При подаване на гласова команда Bixby обръща внимание на състоянието на приложението и неговата информация, като по този начин разбира точно какво трябва да бъде изпълнено.

Много хора забравят гласовите команди или не ги произнасят изцяло. Bixby разбира непълните команди и фрази с нестандартни думи. Samsung допълва, че по този начин общуването с Bixby е по-лесно и по-естествено.

Samsung официално потвърдим, че първите смартфони с Bixby ще бъдат флагманските модели Galaxy S8 и Galaxy S8+, в които ще бъдат инсталирани няколко приложения с поддръжката на Bixby. От едната страна на Galaxy S8 ще има специален бутон за извикване на Bixby във всяко приложение.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Извести ме за
avatar
wpDiscuz