Samsung официално представи виртуалния помощник Bixby

0
10

Днес, 20-ти март, Samsung официално представи една от най-главните особености на своя флагмански смартфона Galaxy S8. Това е гласовият асистент Bixby. Основаната идея при създаването на Bixby е машината да разбира потребителя и да се обучава от неговите навици.

Samsung обяви, че с помощта на Bixby е възможно 100% управление на приложенията. Хората са свикнали, че виртуалните помощници са с твърде ограничени възможности и малък речников запас. Но Bixby дава възможност за управление на приложенията с помощта на гласови команди, които могат да вършат същото, което може да се направи със сензорен дисплей.

Друга характерна черта на Bixby е съобразяване с контекста. При подаване на гласова команда Bixby обръща внимание на състоянието на приложението и неговата информация, като по този начин разбира точно какво трябва да бъде изпълнено.

Много хора забравят гласовите команди или не ги произнасят изцяло. Bixby разбира непълните команди и фрази с нестандартни думи. Samsung допълва, че по този начин общуването с Bixby е по-лесно и по-естествено.

Samsung официално потвърдим, че първите смартфони с Bixby ще бъдат флагманските модели Galaxy S8 и Galaxy S8+, в които ще бъдат инсталирани няколко приложения с поддръжката на Bixby. От едната страна на Galaxy S8 ще има специален бутон за извикване на Bixby във всяко приложение.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за