Samsung патентова нова концепция за сгъваем смартфон

0
905

Samsung продължава усилено да работи върху своите идеи за сгъваеми мобилни устройства. Последният проект на компанията е дълъг сгъваем смартфон с широко пространство по средата, чрез което сгъването става с по-малко ограничения. Патентът е подаден за разглеждане в края на месец януари тази година и едва на 8-ми август бе одобрен и публикуван от Американската агенция за патенти (USPTO).

На пръв поглед телефонът много наподобява старите си предшественици с капачета и доста прилича на очаквания от мнозина Motorola Razr 2019. Механизмът в центъра на смартфона обаче е сравнително широк, за да може устройството да се сгъва по различни начини. Според скиците на Samsung то може да се сгъва и от двете си страни и освен да се затваря като книга, може да се „плъзга“ по централната ос. Така можете да оставите малко място за да се вижда единствено предната камера или удобно да се  слуша големия говорител отзад, докато гледате видео. Смартфонът ще има има само един екран, добре защитен от външни въздействия при затваряне. Устройството би трябвало да разпознава на коя страна е отворено и до каква степен е „плъзнато“, за да може автоматично да настрои интерфейса.

USPTOСпоред сайта LetsGoDigital малко такива устройства излизат на пазара, но концепциите непрекъснато стават все по-комплексни. Дори и на етап експеримент те представляват сериозни постижения за технологията. Надяваме се Samsung да разкрие своите идеи на MWC изложението през 2020-та година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за