Samsung патентова смартфон с две едновременно работещи операционни системи

0
324

През 2013 година Samsung се опита да започне серийното производство на необичайния хибриден таблет Ativ Q, характерен преди всичко с двете си операционни системи – пълноценна Windows и мобилен Android. Устройството не се появи на пазара, но явно Samsung не се отказва от идеята за двете операционни системи.

 

Сега се появи информация за нов патент на Samsung, регистриран през месец май тази година в Южна Корея. Патентът описва смартфон с дизайн флагманската фамилия Galaxy, на който едновременно работят две операционни системи – едната много прилича на Android, а втората по плочките прилича на Windows. В патента се казва, че мобилното устройство може да разделя програмния прозорец на две части, подобно на графичната среда TouchWiz, като във всеки прозорец работи отделна операционна система. Предвидено е свободно преминаване в реално време от едната ОС към другата, както и взаимодействие между тях.

 

На една от схемите е показано пренасянето на файл от Android във Windows само с един жест. Превключването от едната операционна система към другата става чрез специален бутон. Samsung предвижда за всяка операционна система отделни ядра на процесора. Явно съвременните 10-ядрени чипове ще имат достойна работа. Samsung допълва, че за този смартфон са необходими 6 GB оперативна памет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари