патент на Samsung

В уеб-пространството се появи информация за нов патент на Samsung, в който се описва смартфон без предна камера, заменена от „двоен“ дисплей и оборудван само с основна камера.

Изображенията показват, че в този патент на Samsung, създателите на концептуалния модел предполагат извиването на екрана извън горната част на устройството. Той продължава чак на задния панел. По този начин потребителите ще получат абсолютно безрамков (поне от едната страна) смартфон. И още, допълнителен екран на задния панел и сензорна лента на горния ръб. Те може да се използва за управление на мобилното устройство, за преглед на съобщенията и други.

При тази схема производителят се отказва от предната камера, която просто няма къде да бъде поставена. Но всъщност, наличието на дисплей на задният панел позволява без никакви проблеми да се снимат автопортрети с помощта на основната камера. Възможно е по този начин и да се отключва смартфона чрез разпознаване лицето на потребителя.

Едва ли скоро ще можем да видим подобен смартфон на пазара. Това е просто интересен патент, който може никога да не бъде използван. Но с разпространението на гъвкавите екрани е напълно възможно подобни решения да започнат да се появяват все по-често.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари