Samsung патентова хибрид от смартфон, таблет и лаптоп

1
809

Samsung е един от малкото производители на сгъваеми смартфони. Компанията вече представи на пазара три модела и проектира други. В един от най-новите патенти на южнокорейския технологичен гигант се описва дизайна на устройство, което се различава от всичко представено към днешен ден на пазара, Това е мобилно устройство, което се сгъва на две места.

Мобилното устройство с предполагаемо име Galaxy Z Dual Fold кардинално се различава от сега съществуващите Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold 2. Екранът на този хибрид се сгъва на две места, с което значително се увеличават начините за неговото използване.

В разгънат вид се получава напълно плосък екран с неизвестен засега размер на диагонала. Предполага се, че в разгънат устройството е по-голямо от Galaxy Z Fold 2. От едната страна е поставен двоен шарнир, който дава възможност за фиксиране на екрана под произволен ъгъл. Предполага се, че в такъв вид Galaxy Z Dual Fold може да се използва като неголям лаптоп, като текстът се въвежда чрез най-долния панел. Това си личи от скицата, в която се вижда малка подставка.

От другата страна е поставен още един шарнир, която дава възможност за изтегляне на едната част на екрана по такъв начин, че дисплеят става още по-голям. Чрез този подход явно в разгънатия екран на устройството няма да се виждат гънки.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари