fbpx
15.2 C
София

Samsung патентова холографска док станция за смартфони

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Управлението на САЩ по патенти и търговски марки (USPTO) публикува патентната документация на южнокорейската компания Samsung за холографска док станция за смартфони.

Уеб порталът LetsGoDigital уточни, че новата док станция изглежда като калъф в който смартфонът се вмъква като слайдер. Холограмите се формират върху един от панелите на док станцията. В конструкцията се използва полупрозрачно огледало и отразяващ елемент. В патента не се описва принципа на формиране на проекция в пространството. Специалистите на компанията просто са приложили скицата на калъфа и рисунка как изглежда анимираното холографско изображение.

Samsung описва, че холограмите могат да изобразяват времето и датата, пристигащите съобщения и уведомления, информация за възпроизвежданите тракове, цветни изображение и други данни.

Предвижда се потребителят да може да взаимодейства с холограмата като със сензорен дисплей. Докосвайки реещото се изображение потребителят ще може да спира временно музиката, да избира траковете, да мащабира изображенията и т.н.

Samsung получи одобрение на още един свой патент: напълно е възможно следващите флагмански смартфони на Samsung да бъдат оборудвани с нов комплект сензори. Южнокорейският технологичен гигант описва допълнителен модул със сензори, който може да се постави редом до основната камера. Там ще бъдат инсталирани източници на излъчване на модулирана обикновена и инфрачервена светлина.

Чрез регистриране на отразения от различните обекти сигнал, мобилното устройство ще може да извършва определен анализ на тези обекти. Така например, с помощта на този вграден в смартфона спектрометър потребителите могат да анализират състоянието на своята кожа, да измерват с голяма точност сърдечния ритъм, да определят количеството захар в плодовете и т.н.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини