Samsung патентова SAMOLED дисплеите

8
2857

Компанията Samsung патентова търговската марка SAMOLED. Според информацията на уеб-портала LetsGoDigital, така ще се наричат новите дисплеи, които ще се поставят в новия смартфон Galaxy S11. Предполага се, че компанията съвсем скоро ще демонстрира новите дисплеи с поддръжката на SAMOLED технологията.

Заявки за регистрация на името SAMOLED са подадени в агенцията по интелектуална собственост на Южна Корея (Korean Intellectual Property Office, KIPO) и в управлението на САЩ по патенти и търговски марки (United States Patent and Trademark Office, USPTO).

Според експертите, под търговската марка SAMOLED ще се произвеждат дисплеи от ново поколение, използващи матрица от органични светодиоди – OLED.

А уеб изданието Gsmarena счита, че новото име SAMOLED е симбиоза от думите Samsung и OLED, но не трябва да се бърка със Super AMOLED – друга търговска марка на Samsung.

Когато Samsung представи смартфона Galaxy S10, в неговия дисплей се използваше Dynamic AMOLED екран, който е OLED панел с поддръжката на HDR10+ и свръхвисока плътност на изображението – 526 пиксела на инч. Очаква се този път да видим подобрена версия на Infinity-O, който има по-висока честота на обновяване на кадрите.

Следващите флагмански мобилни смартфони на Samsung – Galaxy S11 се очаква да бъдат представени в началото на следващата година и навярно ще са оборудвани с новите SAMOLED екрани. Предполага се още, че със SAMOLED панел ще бъде оборудван и гъвкавия смартфон Galaxy Fold 2.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
нали
нали

Самолет се пише с „Т“!

Fermin
Fermin

така е и само да не стане като Boeing, че тези Samsung са мноого надценени дърва…

Кьорав кон
Кьорав кон

За малко да познаеш. Като не ти харесва си купувай китайски дърва и си трай!

Ханку Брат
Ханку Брат

Тука мога да ти отговоря с хайку : Който разбира, на Samsung се спира! 🙂
хахахаха

само едно не разбрах
само едно не разбрах

За чий (бийп) са ни 5″ или 6″ екрани с 526 пиксела на инч, след като човешкото око не е в състояние при такъв размер на изображението да направи разлика дори между 200 и 300 пиксела на инч, без да се използва лупа?

the_saint
the_saint

Тук грешиш. Доказано е, че човек, за да не различи образ от реален обект, той трябва да е с плътност 450 пиксела на инч. Също при гледане на екран с такова качество, окото не се изморява.

kick
kick

Къде е доказано и на какво разстояние от окото? На 4 инча от окото то различава над 2000 пиксела на квадратен инч. Ама телефонът не си го държиш на 4 инча пред главата, а на около половин метър. На 300 милиметра от окото то различава до 300 пиксела на инч. Същото важи и за принирането. Заради това всички списания се принтират на 300 dpi.

kick rick
kick rick

dpi и ppi са две различни неща смотльо.