Samsung подготвя Galaxy A21s

0
315

Наред със смартфоните от серията Galaxy S от най-висок клас, като Galaxy S20 от началото на 2020 г., Samsung поддържа и другата популярна гама Galaxy A от по-достъпни смартфони, за хора, които искат да получат надежден смартфон, без да са свръх претенциозни и го искат на добра цена. И изглежда сега Samsung е на път да зарадва именно тях с нов задаващ се Samsung Galaxy A21s.

Популярният уеб портал за новини около Samsung, Sammobile твърди, че компанията работи по нов Samsung Galaxy A21s, изброен в конзолата на Google Play, което предполага, че телефона е близо до излизането си, като разкри и някои подробности около неговия дисплей.

Изглежда, че смартфонът ще разполага с 6,5 – инчов LCD дисплей с резолюция 1600 x 720, което е по-голямо, но по-ниско решение от 6,2 – инчовия екран с резолюция 1440 x 3200 AMOLED на Samsung Galaxy S20.

Очаква се моделът да започне продажбите си на предполагаеми цени от спектъра на около 250 щатски долара, предвид факта, че смартфоните от номенклатурата Galaxy A2X са в най-долния клас на продуктовата линия Galaxy A. Това не е първият път, в който чуваме за предполагаем бюджетен смартфон, тъй като подобна информация изтече още през януари 2020 г., когато още се спекулираше как ще се казва Samsung Galaxy S20 (тогава предполаган за S11), като данните тогава отново дойдоха от същия източник.

Освен това, вече знаем, че телефонът ще разполага с чипсет Exynos 850 на Samsung, комбинира четири сензора в основната си задна камера с 48MP основен сензор и голяма батерия с капацитет от 5000 mAh. Изглежда това се оформя като истински претендент за титлата „най-достъпен смартфон“, тъй като обещава доста добра производителност. Все още няма информация кога точно ще бъде представен модела, но очакванията са той да се появи до края на следващия месец.

Някои слухове от форумите на XDA от своя страна предполагат, че този хардуер до голяма степен може да съвпадне с параметрите на следващия очакван наследник от серията Samsung Galaxy M – друга достъпна серия на Samsung, която обаче е предназначена предимно за азиатския пазар и развиващите се страни, и това е причината да не сме я виждали официално у нас.

Бюджетните смартфони и средния клас са немалко перо от пазара на смартфони, което производителите вече определено не искат да изпускат. И ако допреди Samsung се придържаше към високия клас, то с намаляването на интереса на потребителите към флагманите, изглежда нещата са се променили.

Очакваме с нетърпение модела да излезе, за да можем да направим първите ревюта и тестове, и да споделим впечатления.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари