Samsung показа клип за новата фирмена среда One UI за смартфоните Galaxy

7
1273

Samsung публикува интересен видеоклип, демонстриращ главните промени на фирмения потребителски интерфейс на смартфоните Galaxy. Новата графична среда носи името One UI и ще замени предишния интерфейс Samsung Experience, който от своя страна смени навремето TouchWiz.

Новата фирмена среда акцентира върху три основни момента. Фокус, удобство за използване с една ръка и комфортно изобразяване на информацията. Повечето от елементите, с които потребителят най-често взаимодейства, са преместени в долната част на екрана. Дисплеите в днешните смартфони са издължени и по този начин интерфейсът е много по-удобен за използване с една ръка.

Новият One UI има и тъмна тема, която променя цвета на менюто, на раздела с настройките, както и на фирмените приложения на Samsung – Календара, телефона и т.н. Като цяло, интерфейсът е станал по-закръглен, по-строг и по-плосък.

Новият фирмен потребителски интерфейс се очаква да се появи във все още непредставените флагмански модели Samsung Galaxy S10 и Galaxy F, а след това ще излезе и за Galaxy Note 9, Galaxy S9, S9+, както и за миналогодишните Galaxy S8, S8 + и Note8. По-късно през 2019 година One UI ще излезе и за другите мобилни устройства на компанията.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
МОРОНИКин ЧоаИстината в очитеCapitalismus, #MAGAГлупав народ, български... Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

И както винаги на български звучи някак… Уан УИ 😀

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Най-накрая малко изчистен дизайн… И го предлагат за иновация.
Тия по нищо не се различават от Джобс в отношението към крайният потребител.

Истината в очите
Истината в очите

Много картууниш иконки и глупави заоблени менюта тц ще си остана със стария (сегашния)

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Стой си ако искаш и с Windows 95, заоблянето е design trend и не е случаен.

Истината в очите
Истината в очите

мненията си ги запази за себе си и не се излагай те и сега са заоблени нещатата, но това е границата, това става когато жена е начело на ui отдела тези феминистки скапани ще ни побъркат

Кин Чоа
Кин Чоа

Заболянето няма нищо общо с феминизма, жените, Истанбулската конвенция и другите твои паранои, а в модна тенденция базирана върху изследвания за влиянието на формите и реакцията на човека.

МОРОНИ
МОРОНИ

Кин Чоа е добре ве аз значи не съм човек :Д