Samsung показа прототип на смартфон с гъвкав дисплей

2
40

Samsung продължава да изненадва посетителите на изложението CES 2013 с най-новите си разработки. След осемядрените ARM-процесори Exynos 5 Octa бяха демонстрирани и гъвкави OLED-дисплеи, получили името Youm, както и прототип на смартфон с такъв дисплей.

Известно е, че все още няма възможности да се създаде устройство, което може просто да се навие на руло – липсват гъвкави микросхеми, но това не пречи да се направи продукт, в който гъвкав дисплей е фиксиран в определено положение. Именно такава концепция показа корейската компания в Лас Вегас.

Тази форма на дисплея е получила практическо приложение – в сгънатата страна се показват различни уведомления (часовник/прогноза за времето/валутни котировки/съобщения), които могат да се четат, когато апаратът е поставен на масата или върху друга повърхност, без да се налага да се приближава пред очите.

И тъй като това е все още само концепция – устройството на снимките няма модул за клетъчна връзка и дори операционната система – всъщност, то представлява засега фоторамка с процесор и 5-инчов HD-дисплей, демонстрираща възможностите за използването на гъвкавите дисплеи при смартфоните. Можем само да се надяваме, че подобни устройства скоро ще навлязат масово в живота ни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари