Samsung показа първия си смартфон със сгъваем екран

9
3515

След множество спекулации и дълго очакване Samsung най-сетне показа първият си смартфон със сгъваем екран. Още преди няколко дни писахме за тийзър на предполагаемия Galaxy F. А както и предполагахме премиерата бе днес – в рамките на конференцията за разработчици на компанията SDC 2018 в Сан Франциско.

За съжаление премиерата бе обвита в много тъмнина и не станаха ясни никакви параметри на самото устройство. То бе представено „на тъмно“ от вицепрезидентът Джъстин Денисън, за да не се разкрият важни детайли от дизайна.

И въпреки че не получихме достатъчно информация за самото устройство, чиято премиера най-вероятно ще е в рамките на MWC 2019 в Барселона, то все пак събитието не остана без не малко обявления.

Екранът се казва Infinity Flex Display

Размерът му е 7,3 инча по диагонал, а самото устройство разполага и с малък основен екран, който помага за използването и когато смартфонът е „затоворен“. Разделянето на екрана на две, както и основният екран правят възможно използването на до три приложения едновременно. Това става благодарение на новопредставения One UI потребителски интерфейс

Интересното при създаването на първият „сгъваем“ смартфон на Samsung е, че за покритие на екрана се използва специален композитен полимер. Разбира се, невъзможно да се използва стъкло. Той е в комбинация с нов тип лепило, което ще издържи на многократното отваряне.

Същевременно без никаква случайност, по рано днес Google обяви, че компанията започва да поддържа в Android именно сгъваеми екрани. Това всъщност е и идеята. В следващите няколко месеца, преди първият сгъваем модел да влезе в масово производство, разработчиците ще трябва да създадат достатъчно софтуерни решения, които да направят така, че когато моделът намери място на пазара – за него вече да има достатъчно полезни програми и добавки.

Едно е ясно. Новата технология е бъдещето на мобилните устройства и след много години, в които виждахме прототипи от немалко компании, днес вече се говори за излизането на такъв апарат на пазара. Сигурни сме, че Samsung няма да са единствената компания, която ще покаже подобен продукт през 2019-а, но дали ще са първата и колко ще струва това удоволствие? Предстои да научим.

 

 

 

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
2 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
TNTпровесорManjaroПалуестиниецРумен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Redisplay
Redisplay

Интересно!

don
don

това само на мен ли ми изглежда като тухла 1чка..??

тото
тото

Първите мобилни телефони също бяха тухлички.

борето
борето

отврат бате…

Румен
Румен

Дебел като мобифоните едно време, но предполагам на далечен по-късен етап ще станат „по-елегантни“.

Палуестиниец
Палуестиниец

Ненужна вещ

Manjaro
Manjaro

да,друго си е с nokia 3310

провесор
провесор

Човека обясни ясно, че устройството е скрито в тази кутийка която показват за да запазят в тайна дезайна.

TNT
TNT

за тия дето телефона им се вижда дебеличък… ами като е сгънат на две няма как да се по-тънък.