fbpx
-2.2 C
София

Samsung прави фабрика за мобилни процесори, която ще струва 1.9 милиарда долара

Най-четени

Технологичният гигант Samsung смята да отдели близо 2 милиарда долара за построяването на нова фабрика. В нея ще се правят 20nm и 14nm процесори Exynos, съобщи Phonearena.com.

Производството трябва да започне до следващата година. В момента най-актуалните процесори Samsung Exynos, които са с четири ядра, се правят по 32nm технология. Въпросните чипове задвижват Samsung Galaxy S III.

Новата фабрика е изключително необходима на Samsung, защото в противен случай компанията няма да може да изпълнява всички заявки на своите клиенти. Нуждата от качествени мобилни чипове расте постоянно и е нужно мислене в перспектива, за да не се стига до недостиг на пазара.

Според прогнозите на анализаторската компания Gartner, бизнесът с мобилни чипове ще се разшири с 20% до 2016 година и ще започне да прави оборот от 59.4 милиарда долара годишно.

Процесорите от новата фабрика на Samsung ще консумират по-малко електричество от текущата линия Exynos и това ще им даде голямо предимство.

Конкуренцията обаче също не спи и Qualcomm готви 28nm четириядрен процесор S4 Krait, който трябва да излезе на пазара до края на годината. Компанията все още не е обявила плановете си за 2013 година и е възможно тогава да извади още по-конкурентни чипове.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини