Samsung предлага старите смартфони Galaxy да се използват като сензори в интелигентния дом

5
7284

Samsung реши да даде нов живот на някой стари смартфони Galaxy, които могат да се използват за нещо друго. В рамките на програмата Galaxy Upcycling at Home потребителите могат да изтеглят специално обновяване, които превръщат техния стар смартфон в сензор за интелигентния дом с редица интересни функции. Това устройство може например, да разпознае плачещо дете, да включи осветлението и да изпълнява единица други действия. Новата инициатива на Samsung е ограничена само до смартфоните, които са произведени не по-рано от 2018 година.

Тази програма за първи път бе анонсирана по време на събитието CES 2021 и към днешен ден е валидна за САЩ, Великобритания и Южна Корея. За участието в нея потребителят трябва да изтегли специално обновяване с помощта на приложението SmartThings, след което смартфонът се превръща в IoT устройство, което изпълнява две основни функции. Първата е улавянето и различаването на различни звуци, като например плач на дете, лай на куче, мяукане на котка, почукване на вратата и т.н. При регистриране на някои от тези звуци смартфонът изпраща предупреждение към друго мобилно устройство заедно със записа на съответния звук.

Другата функция е сензор на осветеността, която дава възможност на смартфона да контролира нивото на осветлението в стаята и автоматично да включва светлината, когато нивото на яркостта падне под определен зададен праг.

И още, смартфоните от фамилиите Galaxy S, Note и Z излезли през 2018 година също могат да участват в програмата Galaxy Upcycling at Home, но при условие, че са обновени до Android 9 или до по-нова версия на мобилната операционна система на Google.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари