Последната актуализация ще Ви помогне да се отървете от проблемите и да подобрите работата на автофокуса на Samsung Galaxy S20 Ultra.

Една от основните особености на Samsung Galaxy S20 Ultra са неговите хардуерни ограничения. Поради големината на 108MP камера възникна малка дълбочина на полето, както и по-голямо фокусно разстояние в сравнение с фото-сензорите с по-малко пиксели. В резултат на това възникнаха проблеми с автофокуса на телефона по време на близко снимане. Проблемите са особено забележими при лоши условия на осветление.

За постигне на правилния фокус, Galaxy S20 Ultra го автоматизира

Samsung се опитва да реши този проблем с най-новите актуализации, които инсталират версията на фърмуера G98xxXXU2ATE6. Както можете да видите във видеото, публикувано от SamMobile, апаратът моли потребителя да отстъпи малко назад, ако разстоянието между обекта и камерата е твърде малко.

Освен това ще бъде предложено използването на превключватели с дублиране на зума. Тази манипулация ще позволи задаването на нивото на мащабиране с 1,5x, което от своя страна ще позволи на потребителя да прави близки планове, без физически да се приближава до обекта. Благодарение на 108MP сензор, качеството на изображението най-вероятно няма да се развали.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари