В смартфона Galaxy S9, компанията Samsung е вложила всичките си най-нови технологии и сили. Това обаче се оказа недостатъчно, тъй като телефона, според официалните данни, се е провалил в продажбите. Сега производителя сериозно се опасява, че апаратът в лицето на Galaxy Note 9 също ще се провали в продажбите.

За да избегне това, компанията е решила да предприеме невероятна стъпка. Тя е насочена към значителното подобряване на телефона.

Според инсайдера Ice Universe, който има своите източници в Samsung, компанията-производител е решила да промени дизайна на смартфона Galaxy Note 9. Това е породено от използваната в него по-капацитивна акумулаторна батерия. Съобщава се, че апаратът ще получи батерия с капацитет 4000 mah. Това се оказа с 20% повече от този в модела Galaxy Note 8.

За да не се увеличава дебелината на корпуса, производителя е решил да промени вътрешната структура на телефона, което се е отразило върху външния вид. Това се дължи на техническите ограничения. За увеличаване на капацитета на батерията, Samsung е успяла да разшири заеманата от нея площ.

Първоначално инженерите са искали да направят двойната камера в телефона Galaxy Note 9 подобна на тази в Galaxy S9. Тоест тя да е с вертикално разположение, но се оказало, че е невъзможно.

Под това мястото, където се намира камерата, не трябва да стои батерията. Ето защо, Galaxy Note 9 няма да успее да предложи нов външен вид в сравнение с миналогодишния модел. Единственото нещо, което се променя – местоположението на скенера за пръстови отпечатъци.

Той ще се премести в страничната част на камерата под нея, за да е по-удобен за употреба. С това обаче нововъведенията няма да свършат. В тандем с по-енергийно ефективния процесор и дисплей, купувачите на бъдещото устройство могат да разчитат и на увеличение на автономната работа с цели 25%, т.е. с 1/4.

Очаква се, че официалното представяне на смартфона Samsung Galaxy Note 9 ще се проведе още през първата половина на август, а закупуването на телефона може да стане достъпно през втората половина на този месец.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
КалинtosorIllkoOceanic815Kaldata Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име
Име

И само 2 заглавия по -долу: „Samsung Galaxy S9+ стана най-продаваният смартфон … “ както и „В топ-10 на десетте най-продавани смартфони, Galaxy S9+ и Galaxy S9 са съответно на първо и второ място“.
А се чудех други хора защо хейтват новините по сайта толкова. Явно наистина ще се търси заместител.

Kaldata
Kaldata

Наистина голяма глупост.

Oceanic815
Oceanic815

„Galaxy Note 9 няма да успее да предложи нов външен вид в сравнение с миналогодишния модел“

и само два реда по-долу:

„С това обаче нововъведенията няма да свършат“ 🙂

Illko
Illko

Калдата не е това което беше, заради гимназистите „редактори“

tosor
tosor

umidigi z2 pro заместител. .. ulefone t2 pro заместител. .. Samsung имаха добри модели (S2,s7edge, note 3,note 8 и до там. .. )свичко др е променен малък дизайн и пластмасови слушалки. .. Много отдавна хората измислиха изцяло цял екран без „изрезки“ много отдавна измислиха 4 камери ,и много отдавна измислиха големи обеми на батерий! !! иноваций. .. айфон е същия нови иновацийй иконки хаххаха…. Vivo Apex. . да не говорим че дизайна на elephone u pro е хиляда пъти по добре от играчките на самсунг… elephone s8 Vernee X ,mix2, one plus 6 и тн телефони със по 6 гб… Виж още »

Калин
Калин

Пише се „батерии“, „иновации“.