Флагманският смартфон Samsung Galaxy S9 ще бъде анонсиран в края на тази седмица, но компанията реши още сега да представи обновената мелодия на звънене Over the Horizon.

За разлика от предишните версии, които изпълняваше джаз групата Dirty Loops и младият изпълнител Джейкъб Колиър през 2017, този път Samsung реши да използва инструменталната версия, написана от исландския композитор Петър Йонсон (Pétur Jónsson). Мелодията е променена и сега звучи много по-спокойно, без да стряска притежателя на смартфона.

Основната мелодия на Over the Horizon от шест основни ноти се изпълнява на роял от самия автор и се допълва от струнен квартет и пейзажи от Исландия, заснети от дрон. Според Samsung, новият аранжимент дава възможност на всеки да си представи красотата на скандинавската природа, включително дълбоките гори, издълбаните скали, димящите гейзери и заснежени хълмове. Слушането на новия рингтон трябва да пробужда „най-чистите и фундаментални човешки чувства, които често остават скрити в ежедневния живот, но позволяват на разума да почине а на душата да се изцели„.

Да си припомним, че фирменият рингтон Over the Horizon се използва в смартфоните на Samsung още от 2011 година и една от най-лесно разпознаваемите мелодии в света.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари