Samsung представи новия Galaxy S10: По-голям екран, повече камери и възможности

31
15114
Празнувайки десетилетие от лансирането на първия Galaxy S, Samsung представи нова серия за премиум смартфони: Galaxy S10.

С четири уникални устройства, серията е проектирана да посрещне специфичните нужди на пазара на смартфони днес, така че потребителите да могат да правят повече нещата, което обичат. Всяко устройство комбинира технологиите, от които потребителите се интересуват най-много: иновации в дисплея, камерата и производителността.

Надграждайки десетилетие от иновации, Galaxy S10 е предназначен за тези, които искат премиум смартфон с характеристики от най-висок клас и мобилни изживявания от следващо поколение. Galaxy S10+ е за всички, които търсят мощно устройство с премиум характеристики и иновативни дисплей и камера, с възможност за едновременна работа по различни задачи. Galaxy S10e е създаден за тези, които искат топ параметри в компактно устройство с плосък екран. И накрая, Galaxy S10 5G е за тези, които искат повече от всичко и са готови за най-бързите налични скорости и най-мощни функции. Отличаващи се с изцяло нов динамичен AMOLED дисплей, камера от следващо поколение и интелигентна производителност, Galaxy S10 серията предлага на потребителите повече възможности и налага нов стандарт за смартфони.

„От старта си преди десет години, Galaxy S серията е била лидер при иновациите – предлага на потребителите невероятно изживяване и възможност да намерят подходящото за тях устройство“, каза DJ Koh, президент и главен изпълнителен директор на отдела за IT , Samsung Electronics. „Galaxy S10 надгражда това невероятно наследство и предлага иновации при дисплея, камерата и производителността. С четири премиум устройства, всяко от които е създадено за нуждите на уникални потребители, Samsung въвежда технологиите за мобилни устройства в нова ера.“

Динамичен AMOLED дисплей: Премиум екран с Ultrasonic сензор за пръстови отпечатъци

Galaxy S10 е снабден с най-добрия екран на Samsung до сега и е първият в света с динамичен AMOLED дисплей. Първият смартфон със сертифициран HDR10+ дисплей, осигурява ярко цифрово съдържание, а с динамично картографиране на тонове ще видите по-широк спектър от цветове за блестяща, реалистична картина. Динамичният AMOLED дисплей на Galaxy S10 също е сертифициран от VDE за живи ярки цветове и уникално контрастно съотношение за мобилно устройство с още по-дълбоки черни и по-ярки бели цветове.

Сертифициран и от DisplayMate, дисплеят ще може да покаже най-точните цветове на твоето мобилно устройство – дори и при силна слънчева светлина. Нещо повече, Dynamic AMOLED дисплеят също намалява синята светлина чрез своя TÜV Rheinland-сертифициран дисплей за комфорт на очите, без да компрометира качеството на картината или добавянето на филтър.

Резултатът от новаторския инженерен процес, уникалният Infinity-O дисплей на Galaxy S10 съдържа множество сензори и технологии на камерата в дисплея – така площта на екрана е увеличена без компромиси и разсейвания.

Динамичният AMOLED дисплей на Galaxy S10 включва и първия вграден Ultrasonic сензор за пръстови отпечатъци5, който чете 3D контурите на вашия физически отпечатък – а не двуизмерен образ – за подобрено отчитане. С първата в света сертификация на биометрични компоненти на FIDO Alliance, тази следваща биометрична идентификация от следващо поколение предлага сигурност, като при личен сейф, за да запази устройството ти.

Първокласна Камера

Основавайки се на лидерството на Samsung при камерите с двойна апертура, Galaxy S10 въвежда нова технология с усъвършенствано разпознаване, което улеснява заснемането на невероятни снимки и видеоклипове:

  • Ultra-Wide Lens: Първи за S серията, Galaxy S10 предлага ултраширок обектив с 123-градусово поле на видимост, подобно на човешкото око. Перфектен за впечатляващи пейзажни снимки, големи панорами и дори способен да побере цялото семейство в една снимка, Ultra-Wide Lens гарантира, че винаги ще можете да заснемете пълната картина.
  • Супер стабилен и висококачествен видео запис: Galaxy S10 предлага супер стабилен видео запис с технология за цифрова стабилизация. Независимо дали танцувате в средата на невероятен концерт или се опитвате да запишете всеки детайл от екстремно каране на колело, Super Steady ви позволява да уловите момента. Както предните, така и задните камери могат да заснемат до UHD качество. За първи път в индустрията, задната камера ти дава възможността да записваш видео в HDR10+.
  • AI Camera: Galaxy S10 прави вече умните функции по-точни с невронни процесори (NPU), така че можете да получиш професионални снимки, които си струва да споделяш, без да се налага ръчно да избираш разширените настройки на камерата. Оптимизаторът на сцени вече може да разпознава и обработва по-точно допълнителни сцени. С Shot Suggestion, Galaxy S10 предлага автоматични препоръки за композиране, така че можете да направиш снимката по-добра от всякога.
Интелигентни характеристики за изпълнение, които ти помагат да извлечеш максимума от телефона си

Galaxy S10 е направен с премиум хардуер и софтуер, които да ти помагат където и да си. От съвсем нови възможности за споделяне на захранването до повишаване на производителността с AI и интелигентен Wi-Fi, Galaxy S10 е най-умното устройство на Samsung.

  • Wireless PowerShare: Samsung представя Wireless PowerShare на Galaxy S10, което позволява лесно зареждане на устройства, сертифицирани с Qi. Като първи в индустрията, Wireless PowerShare на Galaxy S10 също ще зарежда съвместими аксесоари. В допълнение, Galaxy S10 може да зарежда себе си и второ устройство едновременно чрез Wireless PowerShare8 докато е свързан с обикновено зарядно устройство, което ви позволява да оставите второто си зарядно у дома.
  • Интелигентна производителност: Новият AI софтуер на Galaxy S10 автоматично оптимизира батерията, процесора, RAM паметта и дори температурата на устройството, в зависимост от това как използвате телефона си и продължава да се учи и да се подобрява с времето. Използвайки възможностите на AI, Galaxy S10 също така научава как използвате устройството си за по-бързо стартиране на най-често използваните приложения.
  • Интелигентен Wi-Fi: Galaxy S10 идва с интелигентен Wi-Fi, който позволява непрекъсната и безопасна връзка чрез безпроблемно превключване между Wi-Fi и LTE, както и предупреждаване за потенциално рискови Wi-Fi връзки. Galaxy S10 също поддържа новия Wi-Fi 6 стандарт, което прави възможно по-доброто представяне на Wi-Fi, когато е свързан със съвместим рутер.
  • Bixby Routines: Bixby автоматизира твоите навици и предоставя персонализирани препоръки, за да улесни ежедневието ти. С предварително зададени и персонализирани схеми на използване, като навици на шофиране и дейности преди сън, които са персонализирани според твоите нуждо, Galaxy S10 прави нещата по-опростени, като автоматично намалява интеракциите с устройството и намалява стъпките от деня ти.

Нова ера на 5G свързаност

Точно както с 2G, 3G и 4G, Samsung е лидер в работата с 5G – партнира си с големи оператори за разработване и внедряване на 5G мрежови технологии. Сега, Samsung предоставя 5G в ръцете на потребителите с Galaxy S10 5G, първия флагмански 5G смартфон на Samsung. С Galaxy S10 5G потребителите в 5G мрежата могат да изтеглят цял сезон на телевизионно предаване за минути, да играят  игри с богати графики без почти никакво забавяне, да се наслаждават на подобрени VR и AR и да поддържат връзка с приятелите и семейството си чрез 4К видео разговори в реално време. За да се възползвате изцяло от 5G свързаността, Galaxy S10 5G разполага с най-големия дисплей от серията Galaxy S, 6.7-инчов Infinity-O дисплей; 3D Дълбочинна камера на Samsung за заснемане на 3D изображения за захранване на видео фокус и автоматично управление; батерия от 4,500mAh със супер бързо зареждане при 25W.

Най-доброто е стандарт: Galaxy наследство и екосистемата от следващо поколение

Серията Galaxy S10 предлага всичко, което очаквате от Galaxy S серията и още – бързо безжично зареждане 2.0, IP68 водо и прахоустойчивост, процесор от следващо поколение и услуги на Samsung като Bixby, Samsung Health и Samsung DeX, ще получите най-големия капацитет за съхранение на Galaxy устройство – Galaxy S10+ идва с 1TB вградена памет и възможност за добавяне на допълнителна 512GB microSD карта.

  • Скорост: Galaxy S10 ти дава достъп до следващо поколение Wi-Fi мрежа от следващо поколение, което ти предоставя четири пъти по-бърза връзка, от другите потребители в гъсто населени пространства, като летище или концерт. Изживейте светкавично бърз LTE за изтегляне и сърфиране с капацитет до 2.0 Gbps за първи път.
  • Gaming: Проектиран за възможно най-добро gaming изживяване, Galaxy S10 е оборудван с AI-базиран софтуер за оптимизация на производителността по време на игра и първокласен хардуер, включително Dolby Atmos за игрален режим и система за охлаждане. Galaxy S10 е и първото мобилно устройство, оптимизирано за игри, създадени на платформата Unity.
  • Сигурност: Galaxy S10 е обурудван със Samsung Knox, както и със защитено хранилище, поддържано от хардуер, в който се намират вашите лични ключове за мобилни услуги с активиран блокчейн.
Galaxy S10 Наличност и предварителна поръчка

Galaxy S10, Galaxy S10 + и Galaxy S10e ще се предлагат в Бяла Призма, Черна Призма, Зелена Призма и Синя Призма. Galaxy S10+ ще се предлага и в два изцяло нови цвята: Керамично Черно и Керамично Бяло.

Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e ще бъдат достъпни в магазините и онлайн на 8 март 2019 г. Цените започват от 1,749 лв. за Galaxy S10, 1,949 лв. за Galaxy S10+ и 1,449 лв. за Galaxy S10e. Предварителните поръчки за Galaxy S10, Galaxy S10+ и Galaxy S10e започват от 22:00 часа на 20 февруари 2019. За ограничен период от време, първите 1,000 потребители, закупили и активирали Galaxy S10 или Galaxy S10+, отговарящи на условията на кампанията, ще имат възможността да получат безплатни Galaxy Buds (стойност 299лв). Повече информация за предварителните поръчки виж на: www.samsung.com/bg

 

Galaxy S10 продуктови спецификации

 

 Galaxy S10eGalaxy S10Galaxy S10+Galaxy S10 5G
Display5.8-inch, Full HD+ Flat Dynamic AMOLED, 19:9 (522ppi) 6.1-inch Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (550ppi)

 

*Default resolution is Full HD+ and can be changed to Quad HD+ (WQHD+) in Settings.

 6.4-inch Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (438ppi)
*Default resolution is Full HD+ and can be changed to Quad HD+ (WQHD+) in Settings.
6.7-inch Quad HD+ Curved Dynamic AMOLED, 19:9 (505ppi)

 

*Default resolution is Full HD+ and can be changed to Quad HD+ (WQHD+) in Settings.

*Screen measured diagonally as a full rectangle without accounting for the rounded corners.
CameraRear: Dual Camera with OIS
– Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
– 0.5X optical zoom, up to 8X digital zoomFront:
– Selfie: 10MP Dual Pixel AF,  F1.9 (80°)
Rear: Triple Camera with Dual OIS
– Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
– Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
– 0.5X/2X optical zoom, up to 10X digital zoomFront:
– Selfie: 10MP Dual Pixel AF,  F1.9 (80°)
Rear: Triple Camera with Dual OIS
– Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)
– Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)
– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)
– 0.5X/2X optical zoom, up to 10X digital zoomFront: Dual Camera
– Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)
– RGB Depth: 8MP FF, F2.2 (90°)
 Rear: Quadruple Camera with Dual OIS

– Telephoto: 12MP PDAF, F2.4, OIS (45°)

– Wide-angle: 12MP Dual Pixel AF, F1.5/F2.4, OIS (77°)

– Ultra Wide: 16MP FF, F2.2 (123°)

– 0.5X/2X optical zoom, up to 10X digital zoom

– 3D Depth: hQVGA

 

Front:

– Selfie: 10MP Dual Pixel AF, F1.9 (80°)

– 3D Depth: hQVGA

 

Body69.9 x 142.2 x 7.9mm, 150g70.4 x 149.9 x 7.8mm, 157g74.1 x 157.6 x 7.8mm, 175g (Ceramic: 198g)77.1 x 162.6 x 7.94mm

198g

AP7nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.8 GHz + 2.4 GHz + 1.7 GHz)

8nm 64-bit Octa-core processor (Max. 2.7 GHz + 2.3 GHz + 1.9 GHz)

*May differ by market and mobile operator.

Memory6GB/8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/256GB
+ MicroSD slot (up to 512GB)
8GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB

+ MicroSD slot (up to 512GB)

8GB/12GB RAM (LPDDR4X), 128GB/512GB/1TB

+ MicroSD slot (up to 512GB)

8GB +

256GB

(No MicroSD)

*May differ by market and mobile operator.
*User memory is less than the total memory due to storage of the operating system and software used to operate the device features. Actual user memory will vary depending on the operator and may change after software upgrades are performed.
SIM CardSingle: one Nano SIM and one MicroSD slot (up to 512GB)

Dual(Hybrid): one Nano SIM and one Nano SIM or one MicroSD slot (up to 512GB)

*May differ by market and mobile operator.
*MicroSD card sold separately.

1 SIM
Battery3,100mAh (typical)3,400mAh (typical)4,100mAh (typical)4,500mAh (typical)
Fast Charging compatible on wired and wireless

Improved wireless charging speeds with Fast Wireless Charging 2.0

Wireless PowerShare
*Wired charging compatible with QC2.0 and AFC
*Wireless Charging compatible with WPC and PMA
*May differ by market and mobile operator.

Super Fast Charging compatible on wired with QC2.0, AFC and PD3.0

Fast Charging compatible on wireless
Improved wireless charging speeds with Fast Wireless Charging 2.0

Wireless PowerShare

OSAndroid 9.0 (Pie)
NetworkEnhanced 4×4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20
– 2.0Gbps download, 150Mbps Upload*May differ by market and mobile operator.
Enhanced 4×4 MIMO, Up to 7CA, LAA, LTE Cat.20

– 2.0Gbps download, 150Mbps Upload + None Standalone (NSA), Sub6 / mmWave (28G, 39G)

*May differ by market and mobile operator.

ConnectivityWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM

– 1.2Gbps Download / 1.2Gbps Upload

*May differ by market and mobile operator.

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo*, Glonass, BeiDou*)

*Galileo and BeiDou coverage may be limited.

Payment NFC, MST

*May differ by market and mobile operator.

SensorsAccelerometer, Barometer, Capacitive Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Proximity Sensor, RGB Light SensorAccelerometer, Barometer, Ultrasonic Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor
AuthenticationLock Type: Swipe, Pattern, PIN, Password
Biometric Lock Types: Fingerprints, Face
AudioStereo speakers and earphones: Sound by AKG

Surround sound with Dolby Atmos technology (Dolby Digital, Dolby Digital Plus included)

 

Audio Playback Format:

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, DSF, DFF, APE

VideoMP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

 

31
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
13 Коментари
18 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
20 Автори на коментарите
ЧуденкаШакаронЦар НавуходоносорdonSatyr73 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Оооо… Аз телефон под 2000лв не купувам. Когато си направят цените поне по 2500лв за най-евтиния модел да се обадят отново!

Симеон
Симеон

Аз чакам да станат по 3 000 иначе не виждам смисъл хаха

pix3l
pix3l

Излезе ти късмета, S10+ 1TB струва 3129лв. Поръчвай докато има!

bigbang
bigbang

“Цените започват от 1,749 лв. за Galaxy S10, 1,949 лв. за Galaxy S10+“

хахаха тия са мъртъвци, честно..

Истината в очите
Истината в очите

М да явно ти не влизаш в таргета на тези телефони ми купи с нещо китайско и не мрънкай серсемин

bigbang
bigbang

„Истината в очите“
детенце бедно, гледам този коментар го пишеш на копи-пейст и във други теми.

Само да ти кажа че съм броил в кеш 1200 лева за s9-ката ми от САЩ, със чипсета на Куалком. Пазарувам основно във кеш, детенце бедно – ако този коментар дето си го написал ми го кажеш пред мен, съм те обезглавил на секундата. 🙂

ILM
ILM

Между другото 1200лв. „в кеш“ съвсем не са много пари. А по коментара ти се разбира, че явно си доста комплексиран на тема финансовите ти възможности.
Има достатъчно много хора, за които цената на s10 не представлява голяма сума. Друг е въпроса, че в цените има не малка надценка, ама пък човек има ли пари… няма значение.

bigbang
bigbang

„ILM“ така и не можаха да ви вденат кратуните, за какво иде реч.. всеки бачкатор може да си купи телефон за 2000лв. Хората по чуждите форуми/статии коментират цените, че са неоправдано високи.. обаче тук разни въшкари пак са сербез.
Викаш човек имало ли пари, нямало значение – тези хора дето са със ‘парите’ си купуват ролс-ройси, не телефони бе’ приятелю.

Истината в очите
Истината в очите

Бигбенггеънг ли си къф си Комплексиран лай нар даже и не разбра какво исках да кажа щял да обезглавява той, соп олче долно, мъртъвци били иначе в кеш пазарувал кухар

bigbang
bigbang

бедно комплексирано дете – стискай зъби още една година мама и тати да ти изплатят айфоня.

nababatigaza
nababatigaza

Да ми е жива и здрава девятчицата+

Калин
Калин

Много модерна е думата „премиум“ напоследък. Всичко е премиум, представя се като някаква панацея, а обикновения потребител, плащайки цена, която след година ще е с около 40% по-ниска, ще трябва да се почувства специален, купувайки насаденото от маркетолозите усещане. Ще почакаме цените да се поуспокоят, а дотогава премиум ще бъде единствено семейството ми и отделеното време за тях, вместо да скачам като блеещо акънце-потребител, зомбирано в технологичната си играчка.

Иво
Иво

Поп риницп s серията си е все пак висок клас телефон… това означава, че е предназначен за хора, на които да дадът 2000лв за телефон не им е проблем. Незнайно защо обаче на повечето българи им е толкова важно да са с „най-скъпия телефон“

Симеон
Симеон

Новото Xiaomi го препарирва този “телефон“ 6.7“ си е чист таблет хаха

AxOx
AxOx

Не разбирам производителите на телефони.
Все едно всяка година компютъра да става по-скъп.
Защо си мислят, че техниката поевтинява, а само за телефоните трябва да върви нагоре?

ime
ime

Че къде си видял поевтиняване?Цените вървят само нагоре във всички сегменти – компютри, фотоапаратаи и всякаква друга електроника.

Истината в очите
Истината в очите

И нека тъпите съркастични коментари на хора, които не са в таргета на флагманите започне сега(то вече е започнало де като гледам какви жалки индивиди са коментирали по доло) това е БГ все пак

nababatigaza
nababatigaza

Доло ,“ се пише с,,у“ долу

Истината в очите
Истината в очите

Се в гъ з, ти имаш с9+ аз Ноут 8

Пенчо
Пенчо

Най-после 12GB RAM. Още помня хората които казваха че 2GB РАМ е прекалено много когато си взех такъв телефон преди 7г. а тогава нормалното беше 0,5GB и хората ми се смееха, сега те си купиха 3 пъти нови телефони а аз карам със същия който чак сега ще сменя 😀 Глупостта се наказва!

TNT
TNT

евала Пенчо, то и аз съм с телефон от преди 8 години (Galaxy S2) за около 600лв и все още си работи безпроблемно.
Будалите ако искат по два-пъти в годината да си купуват нови телефони. 🙂

Velko
Velko

Не прилича на нищо. Ужасен е.

Фен на флагмана
Фен на флагмана

Гроздето е кисело, а? Бедняци!

Цар Навуходоносор
Цар Навуходоносор

„Бедняци“, голяма обида, вие пък сте бедни за западните държави, комплексари, богатите хора не се фукат с парите си, бедняците , които се првят на богати го правят.

Пък тоя маркетинг да използва комплексите на всичките wanna be-та ,за да продава – много долно, но успяват, както се вижда от коментиралите.