Samsung представи нов чип за осигуряване безопасността на смартфоните

0
869

Смартфоните и другите интелигентни устройства често включват почти всичката лична информация на потребителя. Ето защо производителите на мобилната техника отделят много внимание на информационната безопасност на своята продукция. Новото хардуерно решение на Samsung е предназначено за още по-добрата защита на мобилните устройства от изтичане на чувствителна информация.

Чипът Secure Element S3FV9RR е усъвършенствана версия на предишния модел на Samsung, анонсиран през месец февруари тази година. Новата SoC получи Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 6+ сертификат. Според производителя, S3FV9RR съответства на най-строгите изисквания на конфиденциалността и може да се използва за защита на данните в смартфоните, в електронните устройства за удостоверяване на личността, в хардуерните портфейли за криптовалута и други.

„В ерата на мобилността и безконтактните взаимодействия очакваме, че нашите мобилни устройства – смартфони и таблети, ще бъдат максимално защитени от изтичането на мобилни данни. Новият чип обезопасява операции като мобилно банкиране, борсова търговия и транзакции с криптовалута. С новото автономно решение за осигуряване на информационната безопасност Samsung поставя мощни защити на интелектуалната собственост“ – отбеляза старшият вицепрезидент на Samsung Electronics Донхо Шин.

Според производителя, новия чип може да защити смартфона не само от вредоносните атаки, но и от мошенически обновявания на софтуера. Началото на доставките на новата SoC са планирани за третото тримесечие на тази година, но засега не е обявен списъкът с устройствата, които ще получат Secure Element S3FV9RR.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари