Samsung представи нов 50МР сензор с бърз автофокус

0
282

Когато става въпрос за мобилна фотография, Samsung дава всичко от себе си. Компанията представи последната си серия Galaxy S20 със сензори с изключително много мегапиксели, позволяващи запазването на детайлността при 100 пъти хибридно увеличение. Това обаче беше постигнато на цената на компромис – премахването на Dual-Pixel технологията за бърз автофокус. Сега Samsung представи следващия си сензор ISOCELL GN1. Той има по-ниска резолюция (макар че 50 мегапиксела не звучат никак зле), но комбинира едновременно Tetracell механизма за обединяване на пиксели и Dual-Pixel автофокуса. Това означава изключително бързо фокусиране в обектите независимо от осветлението (проблем на Galaxy S20 Ultra).

Размерът на един пиксел е 1.2μm, по подобие на хардуера преди модата с малките, но много на брой пиксели. Конкуренция на ISOCELL GN1 ще бъде новият сензор на Sony – IMX689, дебютирал в последния смартфон Oppo Find X2 Pro. Той е с резолюция 48 мегапиксела и големина на един пиксел 1.22μm. Благодарени на Tetracell технологията ISOCELL GN1 ще заснема изображение с резолюция 12.5МР. Във всеки случай сме виждали и по-големи размери на пикселите в лицето на смартфоните на Google – дори LG Nexus 5X притежаваше сензор с 1.55μm големина на пиксела.

Новият ISOCELL GN1 вече влиза в етап на масово производство и скоро се очаква да видим първите телефони, дебютирали с него. Разбира се, Samsung ще трябва да се постарае повече за дебюта на следващото поколение Galaxy S през 2021-ва. Сензорът най-вероятно ще дебютира в бюджетните А смартфони или в продукти на други компании.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари