Samsung Electronics анонсира сензора за изображения ISOCELL HP1. Това е първият в света сензор за камери на смартфони, който осигурява резолюция от 200 милиона пиксела.

Продуктът е с размер на пиксела от 0,64 микрометра. Смята се, че сензорът е поставен в компактен корпус, което улеснява интегрирането му в съвременните клетъчни устройства.

Тук е използвана и технологията ChameleonCell за получаване на изображения в условия на слаба светлина. По-специално, 16 съседни пиксела могат да се комбинират в един с размер 2,56 микрометра. Това позволява създаването на висококачествени снимки с резолюция 12,5 милиона пиксела в полумрак, тъмни помещения и през нощта.

В допълнение, новият сензор предоставя широки възможности по отношение на видеозаписа. Например, можете да снимате във формат 8K при 30 кадъра в секунда. В този режим четири съседни пиксела се комбинират, за да се намали разделителната способност до 50 милиона точки и да се получи материал с 8K резолюция.

Очаква се една от първите компании, приели за използване сензора ISOCELL HP1, да бъде китайската Xiaomi.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари