Exynos 5100

Samsung официално обяви за създаването на „първия в индустрията“ мобилен модем, изцяло съвместим със спецификацията 3GPP. Това е най-съвременният стандарт за мобилните мрежи от пето поколение.

Както актуалният към днешен ден модем Exynos 9810, използван в Galaxy S9, S9+ и Note 9, представеният Exynos 5100 се произвежда чрез 10 нанометров технологичен процес. Освен 5G мрежите, новият чип поддържа и по-старите комуникационни стандарти: GSM/CDMA, WCDMA, TD-SCDMA, HSPA и LTE.

Модемът осигурява максимална скорост за изтегляне на данни до 2 Gb/s в 5G диапазона до 6 GHz. А в милиметровия диапазон mmWave (24 GHz и нагоре), на ниво 6 Gb/s. Това е 1,8 и 5 пъти по-бързо в сравнение с мобилните мрежи от предишно поколение. Компанията отбеляза, че възнамерява да използва Exynos 5100 не само като решение за смартфони и други мобилни устройства, но и за концепцията интернет-на-нещата, в автомобилите и охранителните камери.

Да си припомним, че неотдавна Qualcomm представи първата в света 5G mmWave антена за смартфони, таблети и лаптопи. Прототипите с новата антена се очакват още следващия месец, а първите 5G устройства трябва да излязат на масовия пазар в началото на 2019 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари