Samsung представи смартфона Galaxy S20 Tactical Edition, предназначен за армията

0
1320

Samsung има практиката да издава алтернативни подсилени от страна на защита флагмани в лицето на Galaxy S Active серията. Последните две години обаче тя беше загърбена, след като корейският технологичен конгломерат се ориентира към друга, по ексцентрична ниша. Тази седмица той представи продукта на своя труд – смартфонът Samsung Galaxy S20 Tactical Edition, който ще се предлага само на военни от Северна Америка.

Устройството е проектирано съгласно условията на Департамента на отбраната на САЩ. Освен очевидния нов външен корпус, S20 Tactical Edition се отличава с изключително много модификации в софтуера. С помощта на модифицирано FM радио телефонът може да се свързва с военните радиостанции и системи. Едновременно с това, с него могат да работят и останалите модули за безжична връзка, без да си противоречат, благодарение на Multi-ethernet функционалност. Адаптирани са широко използвани от Американската армия приложения като ATAK, APASS, KILSWITCH и BATDOK. Благодарение на специалната DualDAR архитектура в системата данните на потребителите минават през два слоя криптиране съгласно условията на националната агенция за сигурност. Samsung Knox пък е специално разработена платформа за сигурност, предпазваща от пробиви на чужд хардуер.

Направени са и някои леки модификации в интерфейса, за да може смартфонът S20 TE да се използва лесно по време на военни мисии. Екранът на устройството например може да се изключва, докато телефонът работи, и е разработен специален режим на изключване на всички форми за връзка по време на опасна мисия. S20 TE може да се отключи и в обърнат режим на екрана, в зависимост как го използват войниците.

Техническите характеристики са идентични с базовия Samsung Galaxy S20. На разположение е цветния QHD+ SUPER AMOLED дисплей с резолюция 3200х1440 пиксела с честота на опресняване на картината до 120Hz. Използва се най-доброто от Qualcomm – Snapdragon 865, заедно с 12GB оперативна и 128GB флаш памет. Възможно е разширението на постоянната памет с помощта на MicroSD карта с капацитет до 1 TB. Основната камера е съчетание от три сензора – един 64-мегапикселов сензор и два по 12МР, също е налице. Резолюцията на предната камера 10 МР. Възможен е записът на 4К видео при скорост 60 кадъра в секунда, както и записът на 8К видео при скорост 24 кадъра в секунда.

Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4000mAh, като се поддържа технология за много бързо зареждане. Габаритните размери са 68.6 x 152.4 x 7.6 мм при тегло 162 грама. Устройството работи под управлението на операционната система Android 10 с фирмения потребителски интерфейс with One UI 2.0.

Samsung Galaxy S20 Tactical Edition ще се продава през третото тримесечие на 2020.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари