fbpx
19.6 C
София

Samsung представи 200-мегапикселов сензор за камера, който ще видим в Galaxy S23

Новият Samsung ISOCELL HP2 увеличава капацитета за максимална производителност на пикселите, като позволява да се правят детайлни снимки с несравнимо качество при всякаква светлина

Най-четени

Samsung представи днес най-новия си 200-мегапикселов (MP)  сензор за изображения ISOCELL HP2, с подобрена пикселна технология и пълен капацитет за впечатляващи мобилни изображения в премиум смартфони на бъдещето.

„Samsung ISOCELL HP2 използва технологиите за сензори за изображения с висока резолюция на Samsung и най-актуалното ноухау с цел потребителите да могат да уловят всеки епичен момент в детайл“, каза JoonSeo Yim, изпълнителен вицепрезидент на бизнес екипа за сензори в Samsung Electronics. „Лидерската ни позиция идва от иновативните пикселни технологии, които позволяват на нашите сензори да отидат отвъд броя и размера на пикселите. Ще продължаваме да разкирваме нови хоризонти и да затвърждаваме присъствието си в разрастващия се пазар на сензори с ултра висока резолюция.“

ISOCELL HP2 идва с 200 милиона 0.6-микрометрови (μm) пиксели в 1/1.3” оптичен формат, размер на сензора, широко използван при 108MP основни камери на смартфоните. Това позволява на потребителите да се радват на по-висока резолюция при най-новите премиум смартфони без по-големи издутини на камерите на техните устройства.

С усъвършенстваната технология на Samsung за групиране на пикселите, Tetra2pixel, HP2 добавя повече гъвкавост на камерата като симулира различни размери на пикселите, за да се адаптира към променящи се нива на осветеност. Когато средата е слабо осветена, сензорът се трансформира  или в 1.2μm 50MP, или в 2.4μm 12.5MP сензор за изображения, като обединява от четири до 16 съседни пиксели. За по-качествено 8K видео заснемане, приблизително на 33MP, HP2 превключва към 1.2μm 50MP режим, за да сведе до минимум изрязването и да улови повече от гледката. Заснемането на видео в 8K с 30 кадъра в секунда (fps), с широко поле на гледката и по-голям размер на пикселите може да създаде по-контрастни видео изображения с кинематографично качество.

Изображения с ниска сатурация, заснети в ярко осветени пространства, могат да бъдат значително подобрени с HP2, благодарение на новата Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) технология на Samsung. Във фотодиод вътре във всеки пиксел, на дъното е разположен гейт за пренос на напрежение, за да пренася електрони от пикселите към логическото ниво. С висока прецизност, D-VTG технологията добавя втори гейт за пренос в пиксела, като така увеличава неговия общ капацитет с над 33%. С повече събрани електрони и ефективни трансфери на сигналите, този метод може да намали преекспонирането и да подобри възпроизвеждането на цветовете, особено в силно осветена среда.

В условия със слабо осветление, автоматичното фокусиране на HP2 излиза на ново ниво благодарение на Super QPD, позволяваща на сензора да използва всичките си 200 милиона пиксела, за да фокусира. Огромният брой фокусиращи агенти се групират от четири съседни пиксела, за да разпознават както хоризонтални, така и вертикални промени в шаблоните и да осигурят по-бързо и по-точно автоматично фокусиране. Като използва обстойните шаблонни данни наред с реалния брой референтни точки, новият сензор е способен да прави бързо автоматично фокусиране дори в съвсем слабо осветена среда.

За превъзходно HDR представяне, Samsung въвежда функцията DSG за първи път в режим 50MP, който прилага две отделни стойности на конвертиране към аналоговия сигнал, получаван на ниво пиксел. Освен това, Smart-ISO Pro, HDR решение, което обединява различни нива на ISO показания от еднократно експониране, позволява на камерата да заснема 12.5MP изображения и видео в 4K и 60fps в HDR.

Сензорът Samsung ISOCELL HP2 вече е в масово производство.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини