Samsung представи 64 МР сензора ISOCELL Bright GW1 за камерите на смартфоните

4
851

Samsung анонсира новия фотосензор за мобилни устройства ISOCELL Bright GW1. Резолюцията на новия оптичен сензор към днешен ден е най-високата от всичко, предлагано на пазара.

Сензорът Samsung ISOCELL Bright GW1 е с резолюция 64 МР при същия размер на пикселите, като предишния модел с разделителна способност 48 МР – 0,8 микрона. Това означава, че габаритните размерни на новия сензор са по-големи и ще улавят повече светлина, което ще се отрази силно позитивно на качеството на заснемането. По подразбиране новият сензор Bright GW1 създава изображения с по-малка резолюция чрез обединяване на четирите съседни пиксела в една по-голяма точка, която може да получи повече светлина (технологията Tetracell). Тоест, по подразбиране, резолюцията на снимките е 16 МР.

Новият сензор поддържа технологията real-time high dynamic range, осигуряваща динамичен диапазон 100 децибела, което е много повече от всички съвременни сензори от този тип, които достигат максимум 60 децибела.

Новият сензор дава възможност за изключване на цветния филтър и правенето на 64 МР снимки, но само при добро осветяване на сцената. Корейският производител съобщи, че ще предложи нова версия на своя 48 МР сензор, в който също ще може да се изключва цветния филтър.

Samsung възнамерява да започне масовото производство на своя 64 МР сензор ISOCELL Bright GW1 през втората половина на тази година. Сензорът се очаква да се появи в потребителските мобилни устройства към края на 2019 година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари