Samsung представи 64 МР сензора ISOCELL Bright GW1 за камерите на смартфоните

4
738

Samsung анонсира новия фотосензор за мобилни устройства ISOCELL Bright GW1. Резолюцията на новия оптичен сензор към днешен ден е най-високата от всичко, предлагано на пазара.

Сензорът Samsung ISOCELL Bright GW1 е с резолюция 64 МР при същия размер на пикселите, като предишния модел с разделителна способност 48 МР – 0,8 микрона. Това означава, че габаритните размерни на новия сензор са по-големи и ще улавят повече светлина, което ще се отрази силно позитивно на качеството на заснемането. По подразбиране новият сензор Bright GW1 създава изображения с по-малка резолюция чрез обединяване на четирите съседни пиксела в една по-голяма точка, която може да получи повече светлина (технологията Tetracell). Тоест, по подразбиране, резолюцията на снимките е 16 МР.

Новият сензор поддържа технологията real-time high dynamic range, осигуряваща динамичен диапазон 100 децибела, което е много повече от всички съвременни сензори от този тип, които достигат максимум 60 децибела.

Новият сензор дава възможност за изключване на цветния филтър и правенето на 64 МР снимки, но само при добро осветяване на сцената. Корейският производител съобщи, че ще предложи нова версия на своя 48 МР сензор, в който също ще може да се изключва цветния филтър.

Samsung възнамерява да започне масовото производство на своя 64 МР сензор ISOCELL Bright GW1 през втората половина на тази година. Сензорът се очаква да се появи в потребителските мобилни устройства към края на 2019 година.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
assa
assa

Ашторе ти нещо от камери разбирая ли? Ако имаш два сензора един 10MP и един 20MP, но и двата са с един размер на пиксела ще улавят еднокво светлината нищо че втория е по-голям.

Пиксел
Пиксел

assa ,почети малко … просвети се ….. Казва се че големината на пиксела е 0,8 ,а броят им нараства. Следователно площа на сензора се увеличава. А по-големия сензор събира повече светлина. Кое не разбра?

Янко бибиянко
Янко бибиянко

Assa не глупав, той го играе натурално зеленопрост! От новото поколение греенгеймувмент! Тва е БГ днес! Стой там и не мърдай! Не пълнете по Европа, че от такива като вас ни е срам да кажем, че сме българи!

Geoclop
Geoclop

Пълни лъжи!!! Имам най-новия Galaxy S10+! 2 бона телефон и камерата не е въобще впечатляваща!! Задната камера неможе да улови добре детайлите в нощно снимане е просто лошо!! Къде са тези 2.6mm лещи да виждат на слабо осветление!! Самсунг правят маркетинг! Един Хуавей има по-добра камера. Моята Сони Xperia XZ2 premiuм (1000лв телефон) от миналта година дърпа по-добри снимки със сравнение това ***!! Ако някои ме мисли за фенбой и, че правя реклама на някого, то по-добре преди да пише да потърси видео сравнения в Youtube! Повече Самсунг не купувам!! Нека хората видят това видео и да си извадят своя… Виж още »