Технологичният гигант Samsung разработва 600-мегапикселов сензор за камера, твърди IceUniverse. В скорошна публикация в социалната мрежа Twitter, от портала твърдят, че южнокорейската технологична компания работи по производството на 600 MP фото сензори.

Основното доказателство за тези твърдения е споделено изображение, което изглежда като да е от слайд от вътрешна презентация или част от фирмен документ, където се показва, че Samsung работи върху Isocell 600MP сензор, който ще бъде в крак с тенденциите за производство на 4К и 8К видеозапис. Разработването на по-голям сензор за камера, който запазва качеството на видеото, дори когато има дигитално увеличаване, е една от следващите цели на фотографската индустрия. Очаква се разработването на по-големи сензори да има значително влияние и върху 8К и 4К видеозаписа.

600 MP фото сензор би отнел доста повече място в корпусите на смартфоните, отколкото настоящите камери, както и би стърчал твърде много от тях. Samsung изглежда обаче вече са взели това предвид, доколкото става ясно от изтеклата вътрешна информация в социалните мрежи. Според едно изображение, споделено от същия портал в Twitter, става ясно, че „Isocell ще продължи да се развива, за да реши проблема с размерите на камерата.“ Към момента, дори и компанията да е започнала работа по този сензор, все още има доста време, преди той да бъде реализиран и внедрен в модели на Samsung. Към момента също така няма никаква официално потвърдена информация от страна на компанията, която да гарантира автентичността на изтеклите проекти и да гарантира, че технологичният гигант в действителност работи по такъв сензор.

Все още не е ясно какви ще бъдат разликите в площта между новия сензор и настоящите 64-MP и 128 MP сензори на Samsung. При потенциално увеличаване на площта на сензора, би имало осезаемо подобряване във фотографските характеристики на заснеманите изображения, което би било по-голямо от настоящото дигитално увеличаване на резолюцията или хардуерно повишаване на числото на мегапикселите, без да се променят възможностите за улавяне на по-голямо количество светлина от сензорите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари