Samsung работи по 150MP фотосензор

1
461

Samsung едва наскоро представи своя Galaxy S20 Ultra с 10MP камера този месец. Сега според последната информация компанията работи по следващия етап от еволюцията на смартфоните – нов слух предполага, че южнокорейският производител подготвя огромен 150MP сензор за камера, който ще представи в края на годината.

Информацията идва от корейския технологичен портал Clien.net, като по-рано е била публикувана в социалната мрежа Twitter от потребителя Sleepy Kuma, който заявява, че Samsung разработва 150MP сензор „Nonacell“ с почти 1-инчов размер.

Слухът също така предполага, че китайските производители на смартфони Xiaomi, Oppo и Vivo също се стремят да включат новия сензор на Samsung в предстоящите си флагмани, като Xiaomi ще бъде първият производител, който според слуховете ще представи смартфон със 150MP камера през четвъртото тримесечие на 2020 г.

Освен това, в доклада на Clien се посочва също, че „Oppo и Vivo се обединяват с цел да комбинират сензора Nonacell на Samsung с процесора Snapdragon 875 през първото тримесечие на следващата година“.

Разбира се, твърде рано е да се каже дали в тези твърдения има дори минимална истина, но ние си представяме, че е напълно възможно Samsung да са вдигнали още летвата на мобилната фотография. Освен това, 128MP сензорът от миналата година също беше толкова абсурдно звучащ, когато изтекоха първите слухове за него, но днес той е реалност.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари